Nieuws

Update Coronavirus

Laatst bijgewerkt: 15 juni, 2020 om 13:12

De coronacrisis treft ons allemaal, ook de sterke AGF-sector.

Een deel van de bedrijven in het gebied Dutch Fresh Port heeft het drukker dan ooit door grotere vraag vanuit de retail. Bedrijven die leveren aan de horeca zien de vraag juist enorm teruglopen. Dutch Fresh Port is gebouwd op bevlogen ondernemerschap en de veerkracht van deze bedrijven en door slim samen te werken zullen deze bedrijven deze moeilijke periode het hoofd gaan bieden. Via deze pagina bieden we een overzicht van relevante ontwikkelingen en informatie die in deze periode nuttig kan zijn. Van regelingen van de overheid tot een inkijkje hoe de bedrijven deze periode doorstaan.

Heb je informatie die voor de collega’s nuttig kan zijn, laat het ons weten. Wil je via deze site je verhaal delen, dan horen we het graag!
Als u vragen heeft, stel ze aan het AGF – Meldpunt coronacrisis

coronacrisis@dutchfreshport.eu

Wij wensen iedereen op Dutch Fresh Port en iedereen in de voedselketen heel veel sterkte met het omgaan met de gevolgen van de uitbraak van corona. Vanuit onze plek in het netwerk van ondernemers doen we alles om ondernemers in het gebied Dutch Fresh Port te informeren en met elkaar in contact te brengen. Want slim samenwerken kan juist in deze periode van doorslaggevend belang zijn om de crisis het hoofd te bieden.

 

 

Update 30 maart 2020


Groentefruithuis

Om te delen, de campagnevideo ‘Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit’ van Groentenfruithuis:
Bekijk de campagnevideo


Rijksoverheid: Noodpakket voor banen en economie

Het kabinet neemt maatregelen om de werkgelegenheid te behouden. Hier vind je alle maatregelen in één overzicht.
Rijksoverheid maatregelen in één overzichtEn een direct link naar de maatregelen om het coronavirus in te dammen:
www.rijksoverheid.nl


Complimenten minister Schouten voor iedereen die werkt in de voedselketen

Een groot compliment voor de harde werkers die zorgen voor ons dagelijks eten: zonder boeren, tuinders, vissers, procesmedewerkers, verpakkers, maaltijdbezorgers, supermarktmedewerkers en vele anderen geen maaltijden. In de #coronacrisis staan we zij aan zij, want alleen samen kunnen we deze aan. #alleensamen

Naar Linkedin bericht


Stuurgroep Rotterdamse havengemeenschap werkt tijdens COVID-19 aan havencontinuïteit

De Rotterdamse haven inclusief bijbehorende logistiek, is als vitale sector bestempeld door Brussel en Den Haag. Om hick ups in de keten door het coronavirus tijdig te voorzien en te voorkomen, vindt op initiatief van Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam, twee keer per week een havenoverleg plaats met vertegenwoordigers van nautische dienstverleners, terminals, belangenorganisaties en andere ketenpartners. Bekijk zijn videoboodschap:

Videoboodschap van Allard Castelein op Youtube


KvK coronaloket

De Kamer van Koophandel heeft veelgestelde ondernemersvragen mét antwoorden op een rij gezet:
www.kvk.nl/corona/


Regiegroep Coronacrisis Tuinbouw

De samenwerkende, landelijke tuinbouworganisaties – waaronder Greenport West-Holland – inventariseren welke maatregelen de sector zelf kan nemen om de eerste pijn te verzachten.

Dit gebeurt door de Regiegroep Coronacrisis Tuinbouw, bestaand uit Jaap Bont (voorzitter), Adri Bom-Lemstra, Inge Lardinois en Niek Jan van Kesteren. Onder de Regiegroep zijn onder meer actief de werkgroep, het communicatieteam, Taskforces Logistiek, Taskforce Arbeid en Taskforce Financiën.

Hier vind je het overzicht relevante ontwikkelingen vanuit deze sector:
greenportwestholland.nl/update-coronavirus/


Informatie vanuit de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk

Bedrijven op Dutch Fresh Port zijn gevestigd in de gemeente Barendrecht of de gemeente Ridderkerk. Via de bedrijfscontactfunctionarissen van deze gemeenten worden voor ondernemers die in deze periode ondersteuning nodig hebben de regelingen op een rij gezet. Kijk hiervoor op de websites van deze gemeenten:

ridderkerk.nl/informatie-coronavirus-voor-ondernemers

barendrecht.nl/informatie-coronavirus-voor-ondernemers

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief