Nieuws

Update Coronavirus

Laatst bijgewerkt: 15 juni, 2020 om 13:12

De coronacrisis treft ons allemaal, ook de sterke AGF-sector.

Een deel van de bedrijven in het gebied Dutch Fresh Port heeft het drukker dan ooit door grotere vraag vanuit de retail. Bedrijven die leveren aan de horeca zien de vraag juist enorm teruglopen. Dutch Fresh Port is gebouwd op bevlogen ondernemerschap en de veerkracht van deze bedrijven en door slim samen te werken zullen deze bedrijven deze moeilijke periode het hoofd gaan bieden. Via deze pagina bieden we een overzicht van relevante ontwikkelingen en informatie die in deze periode nuttig kan zijn. Van regelingen van de overheid tot een inkijkje hoe de bedrijven deze periode doorstaan.

Heb je informatie die voor de collega’s nuttig kan zijn, laat het ons weten. Wil je via deze site je verhaal delen, dan horen we het graag!
Als u vragen heeft, stel ze aan het AGF – Meldpunt coronacrisis

coronacrisis@dutchfreshport.eu

 

Update 10 april 2020


4 Fruit Company: ‘De agf-markt staat op zijn kop’

Bij 4 Fruit Company werkt op dit moment ongeveer de helft van het kantoor- en loodspersoneel afgewisseld thuis. Directeur Pieter de Ruiter: ‘Je weet niet waar je goed aan doet, maar je wilt jezelf niet moeten verwijten dat je het niet gedaan hebt.” In een artikel op www.agf.nl deelt hij verder zijn visie op de groente- en fruitprijzen en op de agf-markt die ‘op zijn kop staat’. Het volledige artikel kun je hierlezen.

Bekijk agf.nl bericht

 


Info over steunmaatregelen

De overheid heeft een aantal steunmaatregelen in het leven geroepen voor bedrijven die negatieve (financiële) gevolgen ondervinden van de coronacrisis. Gebruik filteroptie ‘economische gevolgen coronavirus’ als u onderstaande link bezoekt.

Bekijk steunmaatregelen op RVO website

 


Campagne benadrukt belang van gezond eten tijdens coronavirustijd

‘Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit’. De agf-sector benadrukt met deze campagne het belang van gezond eten. Dat geldt altijd, maar helemaal in deze tijden van corona. Tegelijkertijd vraagt de campagne aandacht voor teelt en distributie van gezond voedsel én voor de inzet van de medewerkers in de groente- en fruitketen. Onderstaande link vertelt meer over de ins & outs van deze sectorbrede campagne.

Bekijk de campagne groente en fruit

 


Tekort aan personeel lijkt op komst

De AGF-sector verwacht vanaf half april 2020 een groeiende vraag naar personeel. Twee nieuwe platforms  doen hun best om vraag en aanbod te matchen. Bij een te verwachten tekort aan personeel is elke hulp welkom. Ervaart u een tekort aan personeel? Laat het ons weten. Vanuit Dutch Fresh Port verzamelen we gegevens uit het gebied over vragen en zorgen en dit brengen we onder de aandacht van lokaal bestuur en regionale en landelijke crisisteams.

Naar helponsoogsten.nl en

Naar werkenindelandentuinbouw.nl (van het Platform Personeel Coronacrisis)

 


Handel, logistiek en het coronavirus

Dé vraag van deze tijd voor ondernemers: wat kan ik doen als mijn bedrijf direct of indirect wordt getroffen door het coronavirus? Hier vind je info, FAQ’s en recente artikelen die antwoord geven op die prangende vraag.

Info op prangende vragen voor ondernemers

 


‘Smetteloos’ laden en lossen

Hoe moet je in de tijd omgaan met (buitenlandse) chauffeurs die goederen komen laden en lossen op het terrein van jouw onderneming? De regels staan hieronder op een rij. Deze geven echter geen garanties. Bedrijven moeten per situatie beoordelen hoe ze hiermee omgaan. En dat is weer afhankelijk van de inschatting van de risico’s van de besmetting.

Internationale chauffeurs aan de poort wat nu?

 


Advies en bemiddeling bij geschillen

Ondernemers die behoefte hebben aan advies of bemiddeling bij handelsgeschillen kunnen hun licht opsteken op onderstaande link.

Advies en bemiddeling bij geschillen directe handel

 


Continuïteit voedingstuinbouw vereist extra maatregelen

De voedingstuinbouw heeft te maken met miljarden omzetschade, voedseloverschotten en -tekorten en beperkter, duurder en risicovoller transport. Jaap Bond, voorzitter van de Regiegroep Coronacrisis Tuinbouw stelt dat het kabinet snel met een scala aan extra maatregelen moet komen om de continuïteit van bedrijven en de keten zeker te stellen. Het complete artikel vindt u hier.

Pakket steunmaatregelen groente en fruit

 


DFP in het nieuws

De betekenis van Dutch Fresh Port voor de Green Port West-Holland staat beschreven in dit nieuwsbericht.

Bekijk het bericht

 


4000 boxen tegen voedselverspilling

Hellofresh heeft 4000 gezinnen blij kunnen maken met de groenten- en fruitboxen die bedrijven op Dutch Fresh Port hebben gevuld met overtollige producten. Zo komen de groenten en fruit toch nog goed terecht en gaan we gezamenlijk voedselverspilling zoveel mogelijk tegen.

 

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief