Nieuws

Loods38 van start op Dutch Fresh Port

Geplaatst: 16 juni, 2020

Gedeputeerde Adri Bom, initiatiefneemster Dineke van Meeuwen en de wethouders Arnoud Proos ( Barendrecht) en Henk van Os (Ridderkerk), bestuurders van Dutch Fresh Port, geven het startsein voor Het Klimaatbos.

Op vrijdag 12 juni startte Dineke van Meeuwen een nieuw initiatief op Dutch Fresh Port. Die dag opende ze met Loods38, in samenwerking met de TU Delft, ‘Het Klimaatbos’. Het Klimaatbos is te vinden aan het Handelscentrum ZHZ 40 in Barendrecht, vlakbij het terrein van Olympic Fruit en Fresh Pack Logistics. Onderzoekers van de TU Delft gaan via deze bomen onderzoeken welke boomvorm het meest helpt om steden koeler te maken. Sensoren meten in het klimaatbos hoeveel schaduw die verschillende boomsoorten geven en hoeveel water ze verdampen.

Dit is één van de duurzame, innovatieve projecten waar Loods38 ruimte aan gaat bieden. Loods38 wordt een platform op Dutch Fresh Port voor verschillende projecten om duurzame productie van voedsel mogelijk én makkelijker te maken. En Loods38 wil meer zichtbaar maken wat op Dutch Fresh Port aan bedrijvigheid aanwezig is.

Bij Loods38 wordt samen met Lentiz een tuin aangelegd voor studenten van groene opleidingen. Ook is er een bedrijf betrokken dat bewoners onderwijst en voorlicht en wordt ‘afval’ van de agrologistiek gebruikt als groene producten. Door dergelijke initiatieven én onderwijspartijen de ruimte te bieden, wil Loods38 werken aan de totstandkoming van een ecosysteem op het gebied van voeding en agrologistiek. Daardoor wordt het voor talenten ook leuker om in deze sector te werken.

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten