Nieuws

Nieuwe vestiger Dutch Fresh Port

Geplaatst: 01 september, 2020

Sleuteloverdracht pand Van Gelder aan de Handelsweg

Foto van links naar rechts: Jan Schipper, director Peterson (TLR is onderdeel van Peterson), Gerrit van Gelder, directeur Van Gelder groente & fruit, Harm Janssens, general director TLR

Vandaag heeft Gerrit van Gelder, directeur van Van Gelder groente & fruit, de sleutels van zijn pand aan de Handelsweg overgedragen aan TLR International Laboratories. Van Gelder sluit hiermee een intensieve periode af van het realiseren en in gebruik nemen van een prachtig nieuw pand aan de Krommeweg in Dutch Fresh Port.

Met TLR International Laboratories vestigt zich op Dutch Fresh Port een interessante partij voor het internationale Agroversfood-logistieke bedrijventerrein. Het bedrijf heeft 110 medewerkers en groeit van 4700 vierkante meter op de huidige locatie naar 7000 vierkante meter aan de Handelsweg. TLR is een onafhankelijk laboratorium voor analyse van voedingsmiddelen, diervoeders en grondstoffen zoals biomassaproducten.

Het bedrijf is momenteel gevestigd in Rotterdam, op de plek waar Feyenoord City wordt ontwikkeld. TLR heeft in de regio Rotterdam gezocht naar een geschikte plek en is op Dutch Fresh Port uitgekomen. “Hier kwamen veel positieve factoren samen”, aldus Jan Schipper namens TLR. “De ligging ten opzichte van de haven, de goede bereikbaarheid, de ontwikkeling van Dutch Fresh Port op het gebied van duurzaamheid en innovatie, maken dat we ons hier graag willen vestigen. We willen op deze punten dan ook graag bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Dutch Fresh Port.” Anderhalf jaar heeft TLR nodig voor de verbouw van het pand aan de Handelsweg en de verhuizing.

Ook Gerrit van Gelder is in zijn nopjes met de nieuwe vestiger: “Kwaliteit en voedselveiligheid staan voor ons bovenaan onze prioriteiten”, aldus Gerrit van Gelder, “Als je een nieuw product hebt, wil je dit zo snel mogelijk testen. Dan is het handig als je een laboratorium dichtbij hebt. Wat dat betreft zou dit in de toekomst voor ons ook een interessante samenwerking kunnen opleveren.”

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten