Nieuws

“Leefbaarheid begint bij directe, heldere communicatie”

Geplaatst: 01 juli, 2021

Esther Nouws, manager Leefbaarheid Dutch Fresh Port

Leefbaarheid is een van de bouwstenen waarmee we een stevig fundament willen leggen onder de toekomst van Dutch Fresh Port. Ondanks alle (groeiende) bedrijvigheid mogen omwonenden zo min mogelijk overlast ervaren. De ondernemers in het gebied, de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam en de provincie Zuid-Holland zetten zich hier voor in. Esther Nouws is per 1 mei 2021 aangesteld als manager Leefbaarheid Dutch Fresh Port om dit in goede banen te leiden. “Ik ben de verbinding tussen bewoners en samenwerkende partijen. Ik ben aanspreekbaar, leg issues vast en koppel terug wat de stand van zaken is. Leefbaarheid begint bij directe, heldere communicatie.”

De samenwerkende overheid en ondernemers zetten de komende drie jaar samen hun schouders onder de ontwikkeling van Dutch Fresh Port tot een toonaangevend, duurzaam en innovatief cluster van bedrijven in de Agro, Vers & Food. De samenwerking richt zich op vraagstukken rondom bereikbaarheid, economische ontwikkeling, werkgelegenheid, onderwijs, innovatie, duurzaamheid en leefbaarheid dus.

Duidelijkheid

Esther Nouws: “Tijdens mijn eerste kennismakingsgesprekken met bewoners op en rond Dutch Fresh Port kwam naar voren dat voor hen de stand van zaken van lopende ontwikkelingen niet altijd duidelijk is. Bewoners hebben behoefte aan heldere, directe communicatie, goede verslaglegging van issues die spelen en bovenal duidelijkheid. Het is mijn taak om een verbinding te vormen tussen bewoners en samenwerkende partijen. Daarnaast ga ik samen met Astrid Aarts, de communicatieadviseur van Dutch Fresh Port, aan de slag om de communicatie richting bewoners te stroomlijnen.”

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van Dutch Fresh Port is nauw verbonden met de leefbaarheid. Omwonenden zijn niet happig op sluipverkeer dat verkeersopstoppingen op de A15 of A16 wil vermijden. Sluipverkeer veroorzaakt immers meer geluidsoverlast, verminderde luchtkwaliteit en verminderde verkeersveiligheid. Het gaat daarbij om meer dan vrachtwagens alleen, ook het groeiende aantal medewerkers op Nieuw Reijerwaard en de woningbezitters van de toekomstige wijk Stationstuinen zorgen voor extra autoverkeer.

Samen met bewoners

Dutch Fresh Port wil komend half jaar dan ook samen met bewoners op zoek naar innovatieve, slimme verkeersoplossingen. Hieruit moeten voorstellen komen voor de verbetering van de infrastructuur en ontsluiting van het gebied. Esther: “We gaan twee onderzoeken doen, rondom ontsluitingsvarianten en sluipverkeer, hierbij is veel ruimte voor de inbreng van bewoners. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen die dat wil zich welkom voelt om mee te denken.”

Afspraak maken?

Esther is regelmatig aanwezig in de keet van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) op de Voorweg 25. Voor het maken van een afspraak of bij vragen kunt u haar bereiken via mail: esther@dutchfreshport.eu of telefonisch 06-39147003.

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten