Nieuws

Informatiemarkt over IJsselmondse Knoop en leefbaarheid trekt veertig bezoekers

Geplaatst: 29 september, 2021

Dutch Fresh Port en GR Nieuw Reijerwaard trekken samen op

Dit najaar start de reconstructie aan de IJsselmondse Knoop. Veertig omwonenden van Dutch Fresh Port hebben op 16 september de informatiemarkt bezocht. Medewerkers van Dutch Fresh Port, GR Nieuw Reijerwaard, de gemeenten Ridderkerk en Barendrecht, DTV Consultants en KWS Infra hebben hun geïnformeerd over de reconstructie van de IJsselmondse Knoop, onderzoeken naar sluipverkeer en mogelijke verkeersoplossingen de visie op leefbaarheid. Uiteraard kregen de bezoekers ook alle ruimte om hun vragen te stellen en zorgen kenbaar te maken.

Dutch Fresh Port en de GR Nieuw Reijerwaard trekken samen op in de ontwikkeling van een kansrijk, bereikbaar en leefbaar bedrijventerrein. Zij betrekken graag buren en andere belangstellenden bij hun ambities, ideeën en plannen. De informatiemarkt bij gastheer Van Gelder groente en fruit was een van de initiatieven om persoonlijk informatie uit te wisselen.

Tijdvakken

De bezoekers lieten zich in tijdvakken van een halfuur informeren over de reconstructie van de IJsselmondse Knoop, mobiliteitsonderzoeken en leefbaarheid. De reconstructie van de IJsselmondse Knoop start dit najaar. Die is nodig om de groeiende bedrijvigheid op Dutch Fresh Port en Cornelisland in goede banen te leiden. Dankzij de aanleg van twee fietstunnels hebben de fietsers straks vrij baan en ontstaat er meer veiligheid voor alle weggebruikers.

Sluipverkeer

De mobiliteitsonderzoeken starten na de zomer met een onderzoek naar sluipverkeer. Op verschillende plaatsen voert DTV Consultants metingen uit. GR Nieuw Reijerwaard heeft een belangrijke visie op leefbaarheid: ondanks alle (groeiende) bedrijvigheid mogen omwonenden zo min mogelijk overlast ervaren. De ondernemers in het gebied, de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam en de provincie Zuid-Holland zetten zich hier voor in. Zo is er een speciale manager Leefbaarheid aangesteld.

De informatie die de medewerkers tijdens de markt hebben gebruikt, komt binnenkort op de site van de GR Nieuw Reijerwaard en op die van Dutch Fresh Port.

Meer weten over de reconstructie van de IJsselmondse Knoop? Lees dan dit artikel.

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten