Nieuws

Bouw windmolens langs Verbindingsweg vertraagd

Geplaatst: 16 december, 2021

Ontwikkelaar Equans (voorheen Engie Services) ziet af van realisatie

De bouw van de windmolens langs de Verbindingsweg op Nieuw Reijerwaard (onderdeel van Dutch Fresh Port) is vertraagd. Vanwege stevige prijsverhogingen van grondstoffen (o.a. staal) kan EQUANS (voorheen ENGIE Services) de bouw van de windturbines niet tijdig starten en ziet af van realisatie. De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) gaat op zoek naar een nieuwe ontwikkelaar.

De recente prijsverhogingen hebben de financiƫle haalbaarheid van de bouw van de windmolens onder druk gezet. Ontwikkelaar EQUANS heeft hierom besloten dat het starten van de bouw van de windmolens voor 1 april 2022 niet mogelijk is. Deze datum is van belang omdat dan de SDE-subsidie vanuit het Rijk vervalt. Dit is een subsidieregeling voor energietransitie in de industrie.

Komst windturbines definitief

Na overleg met het Dagelijks Bestuur van de GRNR heeft EQUANS afgezien van de rechten op het mogen bouwen van de windturbines. De GRNR gaat nu op zoek naar een andere ontwikkelaar die de windturbines langs de Verbindingsweg kan realiseren. Hiermee verandert niets aan de komst van drie windturbines die in het provinciale inpassingsplan zijn opgenomen.

Windenergie

Het lokaal opwekken en lokaal gebruiken van windenergie is duurzaam en toekomstbestendig. Het opwekken van windenergie is daarom erg belangrijk voor het energiesysteem op Nieuw Reijerwaard. Tevens vervullen de beoogde drie windturbines een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen van de Regionale Energie Strategie (RES). Daarom hecht het bestuur van de GRNR aan een zo spoedig mogelijke realisatie. Op dit moment is er echter nog geen duidelijkheid wanneer de bouw van de windmolens van start kan gaan.

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten