Nieuws

Dutch Fresh Port op bezoek bij innovatieve Cargo Hyperloop

Geplaatst: 24 februari, 2022

Dutch Fresh Port wil zich beschikbaar stellen als hub voor de pilot van de Cargo Hyperloop Holland

Dinsdag 22 februari is een delegatie van Dutch Fresh Port en de GR  Nieuw Reijerwaard op bezoek geweest bij de proeflocatie van de Cargo Hyperloop van het bedrijf Hardt. Zij werden gastvrij ontvangen door Mars Geuze (CCO and Co-Founder Hardt Hyperloop), Anna Dabrowska (Market Manager) en Stan de Caluwe (projectleider).

De Cargo Hyperloop is een transportbuis over en onder de grond die met een snelheid van 700 kilometer per uur verse producten naar de afzetmarkten brengt. Het is een belangrijke innovatie voor het economisch, tijdig en duurzaam vervoeren van goederen in combinatie met een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van steden. Dutch Fresh Port wil zich beschikbaar stellen als hub voor de pilot van de Cargo Hyperloop Holland.

Onderzoek naar hyperloopnetwerk

Als locatie voor de pilot draagt Dutch Fresh Port een belangrijke steentje bij aan het onderzoek naar een hyperloopnetwerk voor goederen in Nederland. Dat bevindt zich in The Green Village in Delft. Dit fieldlab voor duurzame innovatie vormde de perfecte omgeving om de kansen en uitdagingen van de Cargo Hyperloop op Dutch Fresh Port te bespreken. Wordt vervolgd.

Bij de proefopstelling van de Cargo Hyperloop in The Green Village in Delft, van links naar rechts: Virgina Wolswijk (GRNR), Ian van der Jagt (Berkman, projectleider Mobility hub), Anna Dabrowska (Hardt), wethouder Arnoud Proos (gemeente Barendrecht en Dutch Fresh Port), Mars Geuze (Hardt), Burgemeester Govert Veldhuijzen en wethouder Peter Luijendijk (gemeente Barendrecht), Gert-Jan Metselaar (directeur GRNR), wethouder Tanja de Jonge (gemeente Barendrecht en voorzitter GRNR) en Astrid Aarts (Dutch Fresh Port).

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief