Nieuws

Ondermijning en cyberweerbaarheid hoog op de agenda

Geplaatst: 24 februari, 2022

"We doen er alles aan om een onbetrouwbaar ondernemersklimaat tegen te gaan"

Ondermijning en cyberweerbaarheid staan in 2022 hoog op de agenda van Dutch Fresh Port. www.mkb.nl meldt dat 1 op de 5 ondernemers slachtoffer wordt van een cyberaanval met financiële gevolgen. Een goede digitale beveiliging is dus van groot belang. Johan in ’t Veld: “AGF- bedrijven hebben voldoende oog voor de beveiliging van hun data en informatiesystemen. Kleine en middelgrote importeurs en exporteurs hebben daar vaak de expertise niet voor. Voor deze ondernemers wil en kan Dutch Fresh Port van toegevoegde waarde zijn.”

Johan in ’t Veld

Hij denkt dan onder andere aan veilige software en apps en het beveiligen van computersystemen en infrastructuur. “Maar we willen ook bereiken dat ondernemers zich bewust worden van het belang van digitale veiligheid voor hun bedrijfsprocessen en van de grote financiële gevolgen als cybercriminelen je systemen binnen weten te dringen.” Om dit in de praktijk te brengen voert Dutch Fresh Port bij minimaal tien AGF-bedrijven een cybersecurity scan uit. Deze scan leidt tot een actieplan om de digitale veiligheid te verbeteren.

Ondermijning

Ook het gevaar van ondermijning verdient het komende jaar alle aandacht. Ondermijning bestaat uit illegale praktijken als drugscriminaliteit, witwassen en outlaw motorcycle gangs. “Als Dutch Fresh Port doen we uiteraard alles aan om een onbetrouwbaar ondernemersklimaat tegen te gaan. Daarbij hoort ook dat we ondernemers zo weerbaar mogelijk maken om crimineel zakendoen te voorkomen. We willen daarom minimaal drie (fysieke of online) sessies organiseren voor ondernemers, om hen bewust te maken van waar de alarmbellen af zouden moeten gaan.”

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief