Nieuws

AGF-Kennis(sen)dag Van Gelder gaat in op duurzaamheid

Geplaatst: 13 april, 2022

Driehonderd AGF-handelaren op volgeboekte voorjaarseditie

Het Experience Center van Van Gelder groente en fruit op Dutch Fresh Port ontving onlangs driehonderd AGF-handelaren voor de volgeboekte voorjaarseditie van de AGF-Kennis(sen)dag. Het was de eerste editie sinds corona zijn intrede deed in de wereld. Tijdens de AGF-Kennis(sen)dag werd als vanouds het nuttige en het aangename verenigd met sprekers van binnen en buiten de branche.

Cabaretier Najib Amhali zorgde voor de humoristische noot en Stephan Schneider van CO2 Correct vertelde over zijn creatieve visie op het toegankelijk maken van duurzaamheid voor bedrijven binnen de AGF sector. Hij ging met name in op het compenseren van de CO2 van de handelsstroom van de AGF-producten.

Automatiseren en verduurzaming

Over verduurzamen wist gastheer Gerrit van Gelder alles te vertellen. “Rond 2013 kwam het besef dat we moest ingrijpen om het familiebedrijf verder te laten groeien. We hebben fors geïnvesteerd in het automatiseren van onze bedrijfsprocessen en in verduurzaming.” Voorbeelden van dat laatste zijn het verticaal telen van onder andere sla, waarbij het telen van 1 kilo groente slechts 1 liter water kost, en de compleet duurzame inrichting van het bedrijfsgebouw. Met het Experience Center wil Van Gelder de branche verder helpen ontwikkelen. “Het Experience Center moet de branche inspireren om AGF meer op de kaart te zetten.”

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten