Nieuws

Zakelijk energieloket in de maak voor ondernemers Dutch Fresh Port  

Geplaatst: 15 juni, 2022

Stichting Energieke Regio ontzorgt

Ondernemers op Dutch Fresh Port kunnen binnenkort gebruikmaken van een online, zakelijk energieloket van de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard. Het energieloket is een laagdrempelige manier voor ondernemers om invulling te  geven aan het benutten van de duurzame kansen op het gebied van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie, zoals die op de kansenkaart van Dutch Fresh Port vermeld staan.

Zo geeft het energieloket informatie over het verduurzamen van vastgoed en beantwoordt vragen hierover. Ook kunnen ondernemers een afspraak inplannen voor een gratis, persoonlijk intakegesprek op locatie. De onafhankelijke Stichting Energieke Regio bemenst het zakelijk energieloket de komende jaren.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek verkent de Stichting Energieke Regio samen met de ondernemer waar de behoeftes liggen. Op hoofdlijnen worden duurzame oplossingen, wettelijke plichten en subsidieregelingen besproken. Stichting Energieke Regio geeft ook aan bij welke lokale initiatieven en netwerken u als ondernemer kunt aanhaken.

Vervolgstap

Na het intakegesprek biedt Stichting Energieke Regio desgewenst de vervolgstap om u verder te helpen. Vanaf die stap vergoeden de gemeenten de inbreng van het zakelijk energieloket niet meer. Stichting Energieke Regio geeft advies over onder andere energie besparen, energie opwekken en duurzame nieuwbouw. De stichting heeft een netwerk van onafhankelijke adviseurs die advies op maat geven.

Specialistisch advies

Voor specialistisch advies kun je een beroep doen op subsidiespecialisten, energielabelspecialisten en technische installatieadviseurs. Iedereen kan zelf bepalen hoe lang en op welke onderdelen begeleiding gewenst is en wie de maatregelen mag uitvoeren.

Geïnteresseerd?

Het online platform van Stichting Energieke Regio wordt de komende maanden opgezet. Wil je nu al een afspraak maken voor een gratis intakegesprek? Klik dan hier.

Algemene vragen over het zakelijk energieloket kun je stellen via mijn.info@energiekeregio.nl of 0187-603918.

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten