Nieuws

Campus trekt jong talent naar Dutch Fresh Port

Geplaatst: 22 juni, 2022

Aantrekkelijk voor bedrijven en studenten

Donderdag 16 juni vond bij Verse Grond het eerste evenement voor campusvorming plaats met verschillende HR-managers, CEO’s en COO’s van bedrijven op Dutch Fresh Port.

Marc Bloemendaal van BIRCH, die zich focust op campusvorming op Dutch Fresh Port, leidde het evenement in, Hij gaf een toelichting over de achtergrond en activiteiten vanuit de brede campus gedachte. Naast onderwijs en een aantrekkelijke positionering van Dutch Fresh Port spelen ook het faciliteren en stimuleren van onderzoek en innovatie een belangrijke rol. Bedrijven kunnen hier een actieve en sturende rol op zich nemen.

Daarna volgden twee presentaties van externe bureaus die een concrete en tastbare aanpak voor het werven en behouden van jong talent en professionals pitchten. Vanuit de deelnemers aan het event kwam duidelijk naar voren dat gemeenschappelijke werving een doelstelling is. Maar minstens zo belangrijk zijn ook: het stimuleren van ontwikkeling, het goed aan laten sluiten van het onderwijsaanbod op nieuwe talenten en het ontwikkelen van activiteiten gericht op behoud en doorontwikkeling van bestaande medewerkers.

MBO Lentiz

Eygje Laroo, directeur van MBO Lentiz, prikkelde de aanwezigen met haar visie op en met haar plannen met de beroepencampus op Dutch Fresh Port. Zij gaf duidelijk aan op welke manier de beroepenampus nu en in de toekomst aansluit op de agro-verslogistiek, ict- en beheervraagstukken en andere behoeften van de bedrijven. Ook gaf ze weer welke interactie MBO Lentiz hiervoor zoekt bij de ondernemers. Het doel is om het zowel voor bedrijven als jong talent aantrekkelijk te maken samen te werken op de campus.

De dag werd gezellig en informeel afgesloten met een borrel bij café Clementine.

Wil je meer weten? Of wil je als HR-professional of directeur aansluiten bij en meewerken aan de brede campus op  Dutch Fresh Port? Neem dat contact op met Gertjan Verstoep of met Marc Bloemendaal.

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief