Nieuws

Bij HalloWerk draait het om motivatie en talent

Geplaatst: 07 juli, 2022

6.800 beschikbare kandidaten in regio Rijnmond

Op zoek naar gemotiveerde werknemers uit de regio Rijnmond? En wil je die vinden zonder kosten voor werving of bemiddeling? Het online platform HalloWerk brengt werkgevers en werkzoekende aanpakkers, helpers, makers, verkopers en vervoerders direct met elkaar in contact. Werkervaring is daarbij niet het toverwoord, bij HalloWerk draait het om het aantrekken van kandidaten op basis van motivatie, talenten, mogelijkheden en interesses.

Niet alle geschikte werkzoekenden komen naar boven in zoekprofielen van reguliere vacaturesites als Monsterboard of Jobbird. “Die gaan uit van de juiste diploma’s en recente werkervaring. Al die werkzoekenden die daarover niet beschikken, maar juist wel de talenten, de motivatie en hart voor het werk hebben, komen helemaal niet in beeld. En dat is een gemiste kans. HalloWerk springt in dat gat en gebruikt juist die competenties, motivatie en talenten, voor een goede match. Niet het curriculum vitae, maar de mens staat centraal”, vertelt Nadiah Hatuluwaja van het werkgeversservicepunt van de BAR-organisatie. Zij is ook druk in de weer met het project Dutch Fresh Port Werkt dat na de zomer wordt gelanceerd.

Inclusieve arbeidsmarkt

HalloWerk is het matchingsplatform dat werkzoekenden van gemeenten en werkgevers direct met elkaar in contact brengt. Het platform werkt aan een inclusieve arbeidsmarkt en is dan ook op zoek naar maatschappelijk betrokken werkgevers. HalloWerk telt 6.800 getalenteerde en gemotiveerde werkzoekenden in de regio Rijnmond. Zij hebben een profiel aangemaakt waarin ze aangeven waarom ze in een bepaalde branche willen werken en waar hun talenten liggen op basis van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, hobby’s en mantelzorg. Als werkgever kun je via een gratis account in contact komen met gemotiveerde kandidaten.

Selfservice

HalloWerk laat de matching zoveel mogelijk over aan de werkgever en werkzoekende. Selfservice noemt het platform dit. Er hangen geen kosten aan. “Uiteraard biedt de gemeente ondersteuning als dat gewenst is. Heb je als werkgever een goede match gevonden, maar wil je bijvoorbeeld dat diegene een bijscholing doet, dan kan de gemeente daarin zeker ondersteunen. Bij HalloWerk staan we naast werkzoekende en werkgever, niet ertussenin”, aldus Nadiah.

Vijf profielen

Het online platform laat werkgevers selecteren op vijf profielen met de daarbij behorende talenten: aanpakkers (daadkrachtig, harde werker, technisch inzicht), helpers (dienstverlenend, inlevend, samenwerken), makers (creatief, oog voor detail, praktisch), verkopers (actief, luisteren, overtuigend) en vervoeren (zelfstandig, duidelijk, oplettend). “Vind je als werkgever een of meer kandidaten interessant, dan kun je deze zelf rechtstreeks benaderen voor een nadere kennismaking. HalloWerk is dus heel laagdrempelig. Maar als je wil kun de matching ook aan de gemeente overlaten. Het is maar net waar je behoefte aan hebt.”

Interesse in HalloWerk?

Als werkgever krijg je direct toegang tot kandidaten die zijn ingeschreven bij gemeenten en bekijk je gemakkelijk hun motivatie en ervaring. Wil je een account? Neem dan contact op met Nadiah Hatuluwaja, telefoonnummer: 06-51127763.

Meer informatie over HalloWerk vind je hier.

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten