Nieuws

Triple Helix samenwerking Dutch Fresh Port

Geplaatst: 22 november, 2022

Dutch Fresh Port (DFP) in samenwerking met Rotterdam Business School (RBS) heeft vanochtend de opening gehouden van de te ontwikkelen Reefer Hub, een hub waarmee de uitwisseling van temperatuur gecontroleerde containers tussen haven en bestemming en vv verbeterd kan worden. Bijna 100 Master studenten gaan de komende weken aan de slag, samen met het bedrijfsleven, om de kern data componenten samen te stellen. Deze kern data componenten zijn nodig om de Hub zo efficiënt mogelijk te laten zijn voor ontvangers en verzenders van reefer container en Key Performance Indicators (KPIs) te ontwikkelen.

De datacomponenten en KPI’s hebben de doelstelling zowel tactisch als strategisch inzicht te geven welke impact de reefer hub heeft op het optimaliseren van de goederenketens op Dutch Fresh Port. Optimaliseren betekent niet alleen zo kosten efficiënt. Dutch Fresh Port heeft duidelijke doelstellingen geformuleerd voor een afname van aantallen wegtransporten van en naar het werkgebied. Ook de uitstoot van transport wordt hierbij gemeten, net als het gebruik van daluren om zo de druk op het omliggende wegennet af te laten nemen.

Studenten van de Master in International Supply Chain Management ondersteunen dit initiatief door toegepast onderzoek te gaan doen en deze, op basis van en ondersteund door, praktisch toepasbare academische modellen, werkelijkheid te maken. De studenten werken in 16 groepen parallel aan elkaar aan deze opdracht. Doel is om te komen tot 16 inputs voor een overzichtelijk data dashboard, die de verschillende stakeholders van informatie voorzien. De dashboarden verzorgen inzicht in de impact, maar geven ook ondersteuning om de initiële Reefer Hub tot een uitgebreidere Mobility Hub Dutch Fresh Port door te ontwikkelen.

Net als de 55 bedrijven op Dutch Fresh Port met verschillende landen en continenten werken, bestaat de groep Master studenten, die deze uitdaging op zich neemt uit 31 nationaliteiten vanaf 4 continenten, waardoor de opgegeven uitdaging vanuit een hoog diversiteitsgehalte bekeken gaat worden.

Wethouder Marga Stolk opende de sessie, waarna Johan in ’t Veld (DFP), Daniel Spetter (Koninklijke Euser Transport) en Ian van der Jagt (Mobility Hub BV) de studenten verder mee namen in wat Dutch Fresh Port is en welke doelstellingen en achtergronden bij die doelstellingen horen. De komende weken worden de studenten verder opgeleid en begeleid door het MSC docenten team van RBS Masters, zodat in samenwerking met DFP vertegenwoordigers in januari 2023 de oplevering kan plaats hebben.

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten