Nieuws

Emborion Vastgoed koopt 4,8 hectare bouwgrond op Nieuw Reijerwaard

Geplaatst: 21 december, 2022

Op vrijdag 11 november ondertekende Emborion Vastgoed de reserveringsovereenkomst voor een bouwkavel van 4,8 hectare op Nieuw Reijerwaard. Emborion gaat hier logistieke vastgoed ontwikkelen voor onder andere Olympic Food Group. Samen met enkele andere groente- en fruitbedrijven maakt Olympic Food Group plaats voor woningbouw op De Stationstuinen bij het station in Barendrecht door te verhuizen naar Nieuw Reijerwaard.

Lodewijk van Meeuwen, directeur van Emborion Vastgoed, over de reservering: “De ontwikkeling van De Stationstuinen is in volle gang. Wij verwachten in 2024 te kunnen starten met de bouw van 550 woningen. Het uitgangspunt voor Emborion is dat de ontwikkelingen elkaar en de totale positie van Nieuw Reijerwaard en Dutch Fresh Port versterken. Het wordt een bruisend gebied waar wonen, werken, leren en recreëren samenkomen. Vandaag is een grote, concrete stap in de ontwikkeling van De Stationstuinen, en een belangrijke uitbreiding van onze activiteiten in Dutch Fresh Port.”

De reserveringsovereenkomst werd ook ondertekend door Henk van Os (voorzitter GRNR en wethouder gemeente Ridderkerk) en in bijzijn van Lennart van der Linden (vice-voorzitter GRNR en wethouder gemeente Barendrecht) en Paul Smolders (projectleider De Stationstuinen). “Dat is in meerdere opzichten symbolisch”, vertelt Thijs van den Heuvel, oprichter van Emborion: “Waar oorspronkelijk de Barendrechtse veiling de bakermat was van de groente- en fruithandel, verplaatst het AGF-hart zich nu meer naar het Ridderkerkse deel van Dutch Fresh Port. Als familie hebben we een nauwe band met zowel Barendrecht als Ridderkerk. Mooi dat we zo nog meer de verbinding leggen.”

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten