Nieuws

Renovatie Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug 2023-2024: verkeer wordt omgeleid

Geplaatst: 21 december, 2022

Foto: Rijkswaterstaat

De Heinenoordtunnel gaat in de periode 2023-2024 op de schop. De tunnel in de A29 is een cruciale schakel voor Zuid-Holland, West-Brabant, Zeeland en het internationale (vracht)verkeer. Elke dag rijden zo’n 110.000 voertuigen door de tunnel. Tijdens afsluiting van de Heinenoordtunnel wordt het verkeer omgeleid over de snelweg A16, A17 en A59, dit zorgt voor extra reistijd. De volledige planning is te zien via deze link.

In 2023 en 2024 gaat het om ruim 30 weekenden en zo’n 40 nachten dat de tunnel in 1 rijrichting is afgesloten. Van vrijdag 28 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 05:00 uur en van maandag 7 augustus t/m maandagochtend 28 augustus is de tunnel in beide richtingen dicht. In de zomer van 2024 gaat de tunnel een aantal weken dicht. Dit staat vooralsnog gepland van vrijdag 26 juli t/m 12 augustus.

Rijkswaterstaat treft onder andere tijdelijke maatregelen om de doorstroming op de omleidingsroute op peil te houden. Dit gaat onder andere om aanpassingen van de A16/A17 en N217.

Denk na over je autogebruik

‘Hoeveel maatregelen we ook treffen, ze hebben alleen effect als we allemaal nadenken over ons reisgedrag en dat aanpassen als het kan’, zegt Daisy Hofmans, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat voor de renovatie Heinenoordtunnel. ‘Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Laat de auto zoveel als kan staan. Kies als dat mogelijk is vaker voor de fiets of het openbaar vervoer, of een combinatie daarvan. Thuiswerken is ook voor veel mensen een goed alternatief. Als mensen die dat kunnen hun reisgedrag aanpassen, kunnen de mensen die dat niet kunnen zonder al te veel extra vertragingen op hun bestemming komen.’

‘En moet u tijdens de werkzaamheden tóch met de auto de weg op? Check dan vooraf uw route en de actuele reisinformatie via navigatie apps, de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of de website vanAnaarBeter.nl. We moeten het samen doen; Rijkswaterstaat kan het niet alleen. Samen houden we de regio in beweging.’

Renovatie Haringvlietbrug

Ook start in 2023 de renovatie van de Haringvlietbrug. De Haringvlietbrug ligt net als de Heinenoordtunnel in de A29. De brugklep en het bewegingswerk van de brug wordt vervangen en de technische systemen voor bediening, besturing en bewaking worden vernieuwd. De volledige planning is hier te lezen. De afsluitingen van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel zijn op elkaar afgestemd. Eerst is de Haringvlietbrug afgesloten en daarna de Heinenoordtunnel. Bij de Haringvlietbrug is rekening gehouden met een uitloop, zodat de brug en de tunnel niet tegelijkertijd dicht zijn.

Op 8 december hield Rijkswaterstaat een webinar over de renovatie van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel. Hierin gaven medewerkers uitleg over de werkzaamheden, de hinder voor het verkeer en de maatregelen die nodig zijn om de hinder te kunnen beperken. De webinar is terug te kijken via deze link.

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten