Nieuws

Is er ruimte voor Cargo Hyperloop op Dutch Fresh Port?

Geplaatst: 22 december, 2022

Op donderdag 1 december bezocht Dutch Fresh Port en de GR Nieuw Reijerwaard de proeflocatie van de Cargo Hyperloop van het bedrijf Hardt om een kijkje te nemen bij de over- en ondergrondse transportbuis die met een snelheid van 700 kilometer per uur verse producten naar de afzetmarkt brengt.

Vanuit Dutch Fresh Port kwamen vertegenwoordigers van de bedrijven en van de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk, Hardt Hyperloop en architectenbureau UNStudio kwamen samen in de werkplaats van Berkman om te brainstormen over een visie voor een multimodale Hyperloop-hub op Dutch Fresh Port.

De hyperloop kan voor bedrijven op Dutch Fresh Port, en andere Greenport-locaties, een duurzaam en snel alternatief zijn voor wegverkeer. Een goede bereikbaarheid en een aangepaste hyberloop-hub die een slimme overslag tussen modaliteiten mogelijk maakt en de beperkte ruimte steeds duurzaam kan worden benut, is hierbij belangrijk. In de komende maanden werken de deelnemers samen verder aan een visie voor een dergelijke hub. Wordt vervolgd!

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief