Nieuws

Terugblik Fruit Logistica 2023

Geplaatst: 21 februari, 2023

woensdag 8 t/m vrijdag 10 februari

Gert-Jan Metselaar (links), Rob van Opzeeland (midden) en Johan in 't Veld (rechts). Bij de stand van Port of Rotterdam troffen we Rob van Opzeeland, met zijn bedrijf Kivits-Goes gevestigd op Dutch Fresh Port (Nieuw Reijerwaard)

Veel bedrijven van Dutch Fresh Port waren aanwezig op de Fruit Logistica van dit jaar. Bestuurders en vertegenwoordigers van Dutch Fresh Port brachten een bezoek en als aanvulling op de gesprekken lieten we een korte inventarisatie doen onder de bedrijven. Daarover verderop in deze terugblik meer. Naast het bezoek tijdens de beurs hebben we in de avond uitgebreid gesproken met de vertegenwoordiging van het GroentenFruit Huis. Een interessante ontmoeting, die zeker een vervolg gaat krijgen in de komende periode.

Onderzoek: de uitdagingen voor bedrijven op Dutch Fresh Port
Tijdens de Fruit Logistica liet Dutch Fresh Port de trends en uitdagingen van de Nederlandse standhouders onderzoeken. Met de uitkomsten van dit onderzoek scherpen we het beeld aan van de uitdagingen die er liggen binnen de AGF-sector en hoe we – de bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen – daarmee samen aan de slag kunnen gaan.

Onderwijs en vacatures
We waren vooral benieuwd hoe bedrijven omgaan met werven van personeel én of zij meerwaarde zien in de samenwerking met onderwijspartners. Wat duidelijk naar boven kwam was dat bedrijven heel actief personeel werven, maar alleen moeite hebben bepaalde functies te vervullen. Het gaat hierbij met name om ICT-functies, HR-managers en kwaliteitsmedewerkers. Daarnaast erkennen ondernemers dat het belangrijk is dat het onderwijs goed aansluit op de behoeften van de sector. Hier kan een samenwerking binnen Dutch Fresh Port een duidelijke meerwaarde hebben. Reden voor ons om op 9 maart alle HR-managers van Dutch Fresh Port bij elkaar te vragen over deze onderwerpen.

Belangrijke onderwerpen waar bedrijven momenteel mee bezig zijn, zijn duurzame productie en mobiliteit, voedselverspilling, transparantie in de keten en automatisering. Ook op deze thema’s weten ondernemers elkaar binnen Dutch Fresh Port te vinden. Momenteel wordt bijvoorbeeld gewerkt aan het inrichten van een onderwijscoalitie en het opzetten van de Reststromenhub.

Vertrouwen
Bedrijven op Dutch Fresh Port zoeken vaak de samenwerking met onderwijsinstellingen in het mbo, hbo en de universiteit. Bij die laatste gaat het meestal om de Wageningen Universiteit. Tenslotte valt op dat de ondernemers vertrouwen hebben in hun positie in de markt: een meerderheid ziet zichzelf als voorloper op het gebied van innovatie.

Gert-Jan Metselaar (links), Rob van Opzeeland (midden) en Johan in ’t Veld (rechts). Bij de stand van Port of Rotterdam troffen we Rob van Opzeeland, met zijn bedrijf Kivits-Goes gevestigd op Dutch Fresh Port (Nieuw Reijerwaard)

Burgemeester Govert Veldhuijzen van Barendrecht (midden links), Gertjan Verstoep (midden rechts) en Astrid Aarts (rechts) van Dutch Fresh Port in gesprek met directeur Hans van den Heuvel (links) van Hillfresh

Jeroen Stellmacher (links) onderzocht de trends en ontwikkelingen van de Nederlandse standhouders voor Dutch Fresh Port. Midden: Peter van der Schoot (The Greenery) en Gertjan Verstoep (rechts)

Harm Janssens (midden) van TLR International Laboratories presenteerde hun moderne lab waar ze aan de Handelsweg op Dutch Fresh Port analyse doen van voedingsmiddelen, die op Dutch Fresh Port ruim voorradig zijn

Bij de stand van Flier Systems, die is gespecialiseerd in de mechanisatie en automatisering van bedrijfsprocessen in de verwerkingsruimte van de professionele jongplantenkweker

Een mooie ontmoeting bij het GroentenFruit Huis, waarbij we onder andere spraken met voorzitter Cathy van Beek (midden op de foto)  

Ook Van Vugt Kruiden troffen we op de beurs. Directeur Piet van Vugt (links) kreeg twee keer bezoek vanuit Dutch Fresh Port

Piet van Vugt (links) met Kees van der Duijn Schouten (midden) en Henk van Os (gemeente Ridderkerk) (rechts)

Gert-Jan Metselaar met Leon Hooghart van BG Door International, ’s werelds grootste leverancier van rijpkamerapparatuur en gasdichte deuren

Etwin Grootscholten (provincie Zuid-Holland) (links), burgemeester Veldhuijzen van Barendrecht en Steven Martina van The Greenery (rechts)

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten