Nieuws

Bijeenkomst cyberweerbaarheid 12 april

Geplaatst: 17 april, 2023

Bijeenkomst 12 april Cyberweerbaarheid: de menselijke én technologische kant

Op de bijeenkomst van woensdag 12 april was het thema ‘Cyberweerbaarheid; de menselijke én technologische kant’. 1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van een cyberaanval en dat is niet zonder financiële gevolgen. Daarom is een goede digitale beveiliging van belang. Mark Verweij heette de aanwezigen welkom, waarna CW Greenport hen meenam in het verhaal over cybercrime.

Cybercrime gaat niet alleen over je bedrijf, maar ook over je communicatie met de omgeving, klanten én personeel. Het gaat namelijk over processen en mensen en zij zijn degenen die ermee te maken krijgen in het geval iets mis gaat. Maak daarom goede afspraken met je it-leverancier: bespreek samen wat je doet als je met cybercrime geconfronteerd wordt.

Bedrijven zijn steeds afhankelijker geworden van digitale systemen de laatste jaren, dit neemt ook de nodige risico’s met zich mee. Daarom is het cyberweerbaarheidscentrum opgestart, om samen de cybercrime tegen te gaan. Toen de Rotterdamse haven een aantal jaren geleden getroffen werd door een cyberaanval, heeft het centrum hun werkwijze hierop aangepast.

Hoe werkt het cyberweerbaarheid centrum?

Ze starten met een nulmeting waarbij gekeken wordt hoe de cybersecurity binnen je bedrijf momenteel geregeld is. Je kunt als ondernemer gebruik maken van een spreekuur en praktische workshops. Daarnaast hebben ze een checklist om afspraken te maken met je toeleveranciers. De bedreigingen worden in de gaten gehouden door de Nederlandse overheid, het cyberweerbaarheidscentrum kan hierbij meekijken in de dreigingsinformatie.

Meer informatie en aanmelden: www.cwgreenport.nl

cyberweerbaarheid meeting cyberweerbaarheid meeting

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten