Nieuws

Bezoek de Fruit Tech Campus in Geldermalsen op vrijdag 26 mei van 9 tot 12 uur

Geplaatst: 25 april, 2023

Fruit Tech Campus (Geldermalsen), vrijdag 26 mei, 09:00 - 11:30 uur

Dutch Fresh Port bezoekt de Fruit Tech Campus in Geldermalsen op vrijdag 26 mei van 9 tot 12 uur.

Heb je een HR-verantwoordelijkheid, onderwijsachtergrond of houd je je bezig met technologische vernieuwing? Dan is dit programma voor jou interessant!

Op veel plaatsen in Nederland is een groot tekort aan personeel. Onderwijs kan een belangrijke rol spelen in het opleiden van de talenten van morgen. De Dutch Fresh Port werkt daarom onder andere met een onderwijscoalitie aan plannen om het aantrekken en behouden van talent in de regio te versterken. Ook in de rest van Nederland vinden soortgelijke ontwikkelingen plaats. Zo weet de Fruit Tech Campus dat innovaties in de fruitsector impact gaan hebben op de arbeidsmarktbehoefte van morgen, en leidt daar nieuwe talenten voor op. Wat kunnen ondernemers van de Dutch Fresh Port en de Fruit Tech Campus van elkaar leren? En waar kunnen de twee clusters elkaar in versterken? Naast de verslogistiek vormen de twee clusters namelijk ook een belangrijke schakel in de kennisketen.

Graag opent de Fruit Tech Campus voor ons de deuren op vrijdag 26 mei van 9:00 uur tot 12:00 uur. Je kan je opgeven door je aan te melden via onderstaande knop. Graag horen we ook of er specifieke vraagstukken spelen binnen jullie bedrijf. In verband met de organisatie willen we je vragen om je uiterlijk 22 mei aan te melden.

De Fruit Tech Campus biedt haar partners opleidingen, human resource support, werving en matching tussen opleidingen, afstudeerstages en opdrachten, maar ook techlabs waarin sensoren, teeltsystemen en oplossingen in de praktijk worden uitgeprobeerd. Momenteel wordt bovendien gewerkt aan de “Fruit Village”: huisvesting zodat naast werken en leren hier ook kan worden gewoond.

Het programma op hoofdlijnen:
09.00 – 09.15 uur: Ontvangst met koffie/thee/fris
09.15 – 10.15 uur: Sessie Fruit Tech Campus: de uitdagingen voor een Nextgen in Fruit, Technologie en Data
10.15 – 11.00 uur: Rondleiding & open gesprek over de Fruit Tech Campus voor ondernemers en partners.
11.00 – 11.30 uur: Afsluiting met klein hapje

Bereikbaarheid:
OV: NS Station Geldermalsen ligt op loopafstand van de Fruit Tech Campus (ca. 12 minuten lopen)
Auto: navigeer naar adres Oudenhof 40, Geldermalsen. Parkeren kan gratis bij de Fruit Tech Campus.

Fruit Tech Campus
Rivierenland is het belangrijkste cluster in Nederland wat betreft de teelt en afzet van fruit. Hier zijn de grootste teler-coöperaties van Nederland in fruit te vinden: Royal FruitMasters, Vogelaar Vredehof, Greefa, Abemec, etc. De economische waarde van fruit in de gemeente Geldermalsen is dan ook meer dan 500 miljoen euro per jaar. Geldermalsen is daarnaast ook bezig met innovatie op het gebied van fruittechnologie en verwerkt dat in de verschillende onderwijsprogramma’s in de regio: mbo Fruit & glasteelten is hier gevestigd: de enige mbo-opleiding in Nederland met een focus op fruit. Het is niet zo gek om te bedenken dat juist hiér campusontwikkeling plaatsvindt rondom het thema fruit en technologie.

Meld je snel aan via onderstaand formulier!

 

Alle berichten uit Dutch Fresh Port

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief