Duurzaamheid zit in onze natuur

Samen op pad naar het meest duurzame
Agro-Vers-Food cluster van Europa

Inrichting en ruimtegebruik van ons bedrijventerrein brengen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. We zetten in op duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Met veel aandacht voor het lokaal opwekken en gebruiken van schone energie, het creëren van ruimte en mogelijkheden voor duurzame bereikbaarheid en mobiliteit. Plus oplossingen voor het gebruik van reststomen als nieuwe grondstoffen. En last but not least maken we ruimte voor water, groen en biodiversiteit.

“Duurzaam leven is belangrijk en heeft de toekomst” GERRIT VAN GELDER – DIRECTEUR VAN GELDER GROENTE EN FRUIT Lees Van Gelder case
Berkman Energie Service, Koninklijke Euser Transport en EQUANS bundelen krachten Lees Berkman & Euser case

Welke kansen liggen er voor u?

Duurzame energie

Op Dutch Fresh Port zoeken we continu naar de beste combinaties van een stabiele energievoorziening en duurzaamheid. Met wind en zon maken we energie, met groente- en fruitafval maken we groen gas.

Duurzame warmte / koeling

Duurzame warmte is een andere omschrijving van warmte. Dutch Fresh Port wil nu en in de toekomst zo veel mogelijk af van fossiele energiebronnen, zoals olie en gas. De ondernemers maken steeds meer gebruik van alternatieve warmtebronnen. Denk aan zonnewarmte, restwarmte en groen gas.

Mobiliteit

Onze ondernemers proberen het vervoer van producten zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Daarbij kijken we naar de inzet van zo energiezuinig mogelijke vervoersmiddelen, naar slimme onderlinge samenwerking bij het vervoer en het zo min mogelijk leeg rondrijden van vrachtwagens.

Circulariteit / Reststromen

Groente- en fruit‘afval’ heeft vaak nog zo’n goede kwaliteit dat dit prima en veilig eetbaar is. Dutch Fresh Port krijgt een reststromenhub, een fysieke plek waar overgebleven groenten en fruit nieuwe consumptiewaarde krijgen.

De kracht van het collectief

Als ondernemer kunt u ervoor kiezen voor uw eigen kavel en terrein duurzame maatregelen door te voeren. Voor een nog grotere impact kunt u hierin samenwerken met andere ondernemers. Want waar er een collectief van ondernemers samenwerkt aan duurzame maatregelen, worden stevige resultaten gerealiseerd. Of het nu gaat om energiebesparing, terreininrichting of het omgaan met reststromen, met elkaar kunnen innovatieve ondernemers een belangrijke bijdrage leveren aan een toekomstbestendig en duurzaam Dutch Fresh Port.

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief