Duurzame energie

Batterijopslag

Een batterij vormt steeds vaker een belangrijk onderdeel van een individueel energiesysteem. In de combinatie met PV op het dak of een PV-carport kunnen we hiermee lokaal opgewekte energie tijdelijk opslaan. Deze energie kunnen bedrijven gebruiken als back-up, voor verhandeling of voor lokale uitwisseling.

De opwekking en afname van duurzame energie op Dutch Fresh Port gaan gepaard met tijdelijke pieken. In de toekomst kan dit leiden tot congestieproblemen, oftewel ophoping in of verstopping van het energienetwerk. In het ergste geval gaat duurzaam opgewekte energie verloren, omdat het niet kan worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Of bedrijven moeten, bij gebrek aan elektriciteit, hun processen tijdelijk stilleggen. Batterijopslag kan zo’n (tijdelijk) congestieprobleem opvangen en garandeert daarmee (als back-up van het bestaande netwerk) de continuïteit voor uw bedrijfsprocessen. Bovendien zorgt batterijopslag voor maximaal gebruik van lokaal (zelf) opgewekte duurzame energie en biedt het kansen voor handel in opgeslagen energie.

Interesse (op)gewekt?

Samen met u kijken wij graag naar een concept business case.

Wij helpen je verder

Wilt u concreet aan de slag met een van de kansen, bent u benieuwd naar een doorrekening voor uw onderneming of heeft u ideeën hoe wij gezamenlijk de kansen kunnen realiseren, dan zetten wij graag met u de volgende stap.

Johan in ’t Veld Duurzaamheidscoach +31 (0)6 518 492 50 j.intveld@fieldvision.eu
Bart van der Vegte Duurzaamheidscoach +31 (0)6 111 198 62 vegte@nieuwreijerwaard.eu

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten