Duurzame energie

DC-Net

Ons DC-Net op Nieuw Reijerwaard is een gelijkstroom elektriciteitsnetwerk waarop energie-opwekkers (zonnepanelen) en -gebruikers (EV-laadpalen, elektronica etc.) meestal werken. Een DC-Net kenmerkt zich door lange levensduur, minder materiaalgebruik en veiligheid. Een ‘backbone kabel’ is onderdeel van het DC-Net. Hierop kunnen we andere lokale energiesystemen of -installaties aansluiten.

DC-net = een gelijkstroom elektriciteitsnetwerk

AC-net = het reguliere (wisselstroom) elektriciteitssysteem

De openbare verlichting op het nieuwbouwgedeelte van Dutch Fresh Port (Nieuw Reijerwaard) is al aangesloten op een DC-net. Op de overige locaties op ons bedrijventerrein is AC de standaard van het gehele overige elektriciteitsnetwerk.

Opwekkers en gebruikers van duurzame energie, bijvoorbeeld zonnepanelen en elektrische laadpalen kunnen functioneren op DC (gelijkstroom). De opslag van (duurzame) energie in batterijen gebeurt eveneens op basis van DC.

Aansluiting op het DC-net is efficiënter (minder energieverlies), veiliger, beter voor de levensduur en vereist minder materiaal (koper en geledingen).

Het huidige AC-netwerk omzetten naar een volledig DC-net is duur. Ondernemers kunnen hier wel aan denken bij nieuwe ontwikkelingen of grotere renovaties. Een DC-net op lokaal niveau of kavelniveau kan kansen bieden om op eenvoudige of innovatieve manier tot gebruik van opgewekte zonne-energie te komen. In combinatie met een batterijopslag en bedrijfsverlichting is een lokaal DC-net een innovatieve aanwinst.  

Interesse (op)gewekt?

Hebt u plannen voor (grote) renovaties? Graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden voor omschakeling naar een DC-net.

Wij helpen je verder

Wilt u concreet aan de slag met een van de kansen, bent u benieuwd naar een doorrekening voor uw onderneming of heeft u ideeën hoe wij gezamenlijk de kansen kunnen realiseren, dan zetten wij graag met u de volgende stap.

Johan in ’t Veld Duurzaamheidscoach +31 (0)6 518 492 50 j.intveld@fieldvision.eu
Bart van der Vegte Duurzaamheidscoach +31 (0)6 111 198 62 vegte@nieuwreijerwaard.eu

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten