Circulariteit Reststromen

Groengas installatie

De Groengas installatie zet AGF-resten om in 100% groen gas. Jaarlijks zo’n 8,8 miljoen m3, genoeg voor 6.000 huishoudens. De groene reststoffen komen van ondernemers op Dutch Fresh Port en directe omgeving. De overblijvende vloeibare mest gaat naar de landbouw, de vrijkomende CO2 gebruikt de regionale tuinbouw als meststof.

Op Dutch Fresh Port ontwikkelt Renes AGF (de grootste inzamelaar van groen afval in de regio Rotterdam) een groengasinstallatie. De installatie zet jaarlijks groente en fruitresten om in 8,8 miljoen kuub groengas dat wordt geïnjecteerd in het 8 bar Stedin gasnet. De groengasinstallatie biedt ondernemers een unieke kans om als restproducten leverancier aan te sluiten bij een circulair en duurzaam energieproject. Daarnaast kunnen ondernemers een rol spelen om deze lokale groengas certificaten aan te kopen.

Het lokaal verwerken van de reststromen groente en fruit levert bovendien in de transportketen een flinke vermindering op van CO2, stikstof en fijnstof. De groengasinstallatie biedt de kans om duurzaam gas af te nemen. De start van de gasproductie van deze installatie is voorzien voor medio 2023.

Interesse (op)gewekt?

Klik hier als u meer wilt weten over uw kansen rondom de groengasinstallatie.

Wij helpen je verder

Wilt u concreet aan de slag met een van de kansen, bent u benieuwd naar een doorrekening voor uw onderneming of heeft u ideeën hoe wij gezamenlijk de kansen kunnen realiseren, dan zetten wij graag met u de volgende stap.

Johan in ’t Veld Duurzaamheidscoach +31 (0)6 518 492 50 j.intveld@fieldvision.eu
Bart van der Vegte Duurzaamheidscoach +31 (0)6 111 198 62 vegte@nieuwreijerwaard.eu

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten