Mobiliteit

MobilityHUB (incl. reeferhub en laadplein)

Op het gebied van duurzaam vervoer (zero-emissie vervoer) verandert er veel. Onze MobilityHUB is een collectieve oplossing waar alles op het gebied van duurzaam vervoer, parking, brandstoffen en overslag bij elkaar komt. Denk aan een laadplein, reeferhub en waterstoftankstation.

Het frequente vervoer van AGF(-gerelateerde) producten naar en van Dutch Fresh Port veroorzaakt op dit moment een grote footprint qua uitstoot van CO2 en overige schadelijke stoffen. Dutch Fresh Port wil u als ondernemer helpen om tot verduurzaming van het transport te komen. Wij zien dat de overheden regelgeving doorvoeren die erop gericht is om CO2 uitstoot te beperken. Er wordt ingezet op het gebruik van elektrische trucks voor de korte afstanden, het gebruik van vrachtwagens op waterstof voor langer gekoeld transport naar het buitenland en het mogelijk maken van ontwikkelingen op het gebied van biodiesel, HVO, LNG, en andere collectieve voorzieningen zoals wasstraat, chauffeursvoorzieningen en reparatie/bandenwissel. Een collectieve aanpak maakt de financiële risico’s van deze ontwikkelingen draagbaar en leidt tot bijzondere oplossingen als een zero-emissie tank/laadstation en Plus HBE’s voor lokale opwek en verbruik. Binnen Dutch Fresh Port werken we aan de ontwikkeling van een mobiliteits hub waar allerlei voorzieningen samen komen. Heeft u duurzame mobiliteitsoplossingen voor ogen, of wilt u uw transport verduurzamen? Ondernemers die voorop willen lopen, kunnen zich aansluiten bij dit collectief.

Interesse?

Samen met u verkennen wij welke oplossingen voor u passend en interessant zijn. Op basis daarvan kunt u bepalen om zelf te investeren of juist te leasen of afnemer te worden van de collectieve mobiliteitshub.

Wij helpen je verder

Wilt u concreet aan de slag met een van de kansen, bent u benieuwd naar een doorrekening voor uw onderneming of heeft u ideeën hoe wij gezamenlijk de kansen kunnen realiseren, dan zetten wij graag met u de volgende stap.

Johan in ’t Veld Duurzaamheidscoach +31 (0)6 518 492 50 j.intveld@fieldvision.eu
Bart van der Vegte Duurzaamheidscoach +31 (0)6 111 198 62 vegte@nieuwreijerwaard.eu

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten