Mobiliteit

PV-Carport

Via een PV-Carport kunnen parkeerplaatsen duurzame energie opwekken. Hiermee wordt ruimte dubbel en dus efficiënt gebruikt: voor parkeren en laden van voortuigen én energieopwekking.

De bedrijven op Dutch Fresh Port hebben veel onbenutte ruimte, in de vorm van parkeerplaatsen. Deze kunt u afdekken met een constructie van hout of metaal. Door het plaatsen van een aantal carports boven de parkeerplaatsen kunt u duurzame stroom opwekken. Deze carport kan eventueel worden gecombineerd met een elektrische laadpunt voor personenauto’s. De opgewekte energie wordt dan direct gebruikt.

Er zijn verschillende opties om een carport te organiseren. U kunt dit zelfstandig doen op uw eigen terrein, of waar parkeervoorzieningen dichtbij elkaar liggen, gezamenlijk met het naastliggende bedrijf.

Met betrekking tot de financiering kunt u kiezen voor aanschaf of een financieringsconstructie zoals leaseconstructies / as a service. Er zijn veel (markt)partijen die u hierin kunnen helpen. De keuze hangt af van uw budget. Bovendien is er bij grote systemen (>15-999kWp) de mogelijkheid om SDE++ subsidie aan te vragen.

Interesse (op)gewekt?

Samen met u kunnen we verschillende acties in beeld brengen om tot ontwikkeling van een carport te komen. Denk hierbij aan het bepalen van de locatie, analyseren van ondergrond, elektrische voorzieningen en omgeving, etc.

Download rekenvoorbeeld

Wij helpen je verder

Wilt u concreet aan de slag met een van de kansen, bent u benieuwd naar een doorrekening voor uw onderneming of heeft u ideeën hoe wij gezamenlijk de kansen kunnen realiseren, dan zetten wij graag met u de volgende stap.

Johan in ’t Veld Duurzaamheidscoach +31 (0)6 518 492 50 j.intveld@fieldvision.eu
Bart van der Vegte Duurzaamheidscoach +31 (0)6 111 198 62 vegte@nieuwreijerwaard.eu

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief