Duurzame energie

Windmolens

Het lokaal opwekken en lokaal gebruiken van windenergie is duurzaam en toekomstbestendig. Langs de Verbindingsweg komen drie windmolens. De energieopbrengst van een windturbine staat gelijk aan circa zestien voetbalvelden vol zonnepanelen. De drie windmolens leveren net zoveel stroom op als 7.500 huishoudens jaarlijks verbruiken. Ondernemers kunnen aandeelhouder worden of de lokaal opgewekte energie afnemen.

Voor de opwekking van duurzame windenergie komen er drie windmolens op Dutch Fresh Port. Naar verwachting zullen deze tussen 2023 en 2025 worden gerealiseerd en stroom gaan leveren. Doordat deze windmolens op het bedrijventerrein (deelgebied Nieuw Reijerwaard) worden gebouwd liggen er kansen voor de ondernemers om lokale duurzame energie af te nemen. De windmolens laten in een oogopslag zien dat Dutch Fresh Port duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Ondernemers kunnen de windenergie B2B inkopen of collectief.

Interesse (op)gewekt?

U kunt voorsorteren om lokaal en duurzaam mogelijk energie in te kopen. Samen kunnen we uw opties verkennen met lokale opwekking op eigen dak plus een restant duurzaam lokaal inkopen voor een zo duurzaam mogelijk elektriciteitsverbruik. Wij werken hiervoor samen met een lokale energie coöperatie .

Wij helpen je verder

Wilt u concreet aan de slag met een van de kansen, bent u benieuwd naar een doorrekening voor uw onderneming of heeft u ideeën hoe wij gezamenlijk de kansen kunnen realiseren, dan zetten wij graag met u de volgende stap.

Johan in ’t Veld Duurzaamheidscoach +31 (0)6 518 492 50 j.intveld@fieldvision.eu
Bart van der Vegte Duurzaamheidscoach +31 (0)6 111 198 62 vegte@nieuwreijerwaard.eu

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten