Duurzame energie

Zonnepanelen in openbaar gebied

Een pauzelandschap of ongebruikte stukken bouwgrond, talud of geluidswal lenen zich uitstekend voor het plaatsen van zonnepanelen. Op de locatie moet zeker tien jaar geen bebouwing plaatsvinden. Dankzij de zonnepanelen kan onbenutte grond energie opleveren.

Een pauzelandschap of ongebruikte stukken bouwgrond, talud of geluidswal lenen zich uitstekend voor het plaatsen van zonnepanelen. Op de locatie moet zeker tien jaar geen bebouwing plaatsvinden. Dankzij de zonnepanelen kan onbenutte grond energie opleveren. Het beste rendement wordt behaald wanneer de grond oost/west of zuid gesitueerd is. Er kan een eenvoudige onderconstructie geplaatst worden. Ligt uw bedrijf dichtbij een ongebruikt stuk grond, of talud, dan kan de energie direct naar de hoofdafnemer worden geleverd.

Interesse (op)gewekt?

Per locatie dient bekeken te worden wat de beste oplossing is. De onderconstructie is een grote kostenpost van een PV systeem en varieert met de soort ondergrond. Voor de zonnepanelen zelf is het belangrijk de aansluitmogelijkheden in een vroeg stadium te beoordelen. Heeft u grond op het oog waar zonnepanelen kunnen worden geplaatst (van minimaal 5.000 m2 nabij een distributiecentrum)? Neem dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.

Wij helpen je verder

Wilt u concreet aan de slag met een van de kansen, bent u benieuwd naar een doorrekening voor uw onderneming of heeft u ideeën hoe wij gezamenlijk de kansen kunnen realiseren, dan zetten wij graag met u de volgende stap.

Johan in ’t Veld Duurzaamheidscoach +31 (0)6 518 492 50 j.intveld@fieldvision.eu
Bart van der Vegte Duurzaamheidscoach +31 (0)6 111 198 62 vegte@nieuwreijerwaard.eu

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten