Bakker Barendrecht

Maarten van Hamburg, Managing Director
"De basis is een juiste infrastructuur voor vervoer en voor mensen."

Ambitie, vooruitkijken, durven vernieuwen. Het zijn belangrijke eigenschappen van Maarten van Hamburg, managing director van Bakker Barendrecht (onderdeel van Greenyard), met een vestiging aan de Handelsweg en een gloednieuw distributiecentrum aan de Laurierweg. Van Hamburg steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Tijdens het netwerkcongres van Dutch Fresh Port legde hij precies uit wat Dutch Fresh Port nodig heeft om te slagen als agroversfoodcluster. “De basis moet goed zijn. En de basis is een juiste infrastructuur voor vervoer en voor mensen die hier werken.”

Maarten van Hamburg heeft de toekomst helder voor ogen. “Als je ziet hoeveel vervoersbewegingen nodig zijn om producten van A naar B te brengen, dan is het noodzakelijk de overbodige bewegingen eruit te halen. Als de infrastructuur niet goed is, veroorzaakt dit opstoppingen en onnodige CO2-uitstoot. Bovendien moeten we hier een gave werkplek creëren, waar mensen op af komen. Want we hebben enorm veel arbeid nodig. Als dat goed geregeld is, komt de samenwerking binnen het cluster echt vanzelf wel. Daarbij mogen we best de ambitie hebben om het meest duurzame  bedrijventerrein van Europa te worden.”

Distributiecentrum

Maarten van Hamburg en ambitie zijn diep met elkaar verweven. Neem het distributiecentrum van 30.000 vierkante meter dat Bakker Barendrecht heeft laten bouwen aan de Laurierweg. Medio 2020 is dit in gebruik genomen. “Deze uitbreiding stelt ons o.a. in staat onze warehousing en verpakkingsprocessen verder te verbeteren met de nieuwste logistieke technieken, wat bijdraagt aan de kwaliteit van onze producten en diensten.”

Duurzame bouw

De duurzame bouw van het distributiecentrum kan als voorbeeld dienen voor andere ondernemers. “Bakker heeft gekozen voor BREEAM EXCELLENT certificering. Dat betekent dat er maatregelen zijn genomen om energie- en waterverbruik sterk te reduceren en uitstoot van CO2 te verminderen. Ook zijn we bouwmaterialen gebruikt die bijdragen aan een toename van het hergebruik van sloopmateriaal. Daarnaast wordt het hele gebouw voorzien van zonnepanelen.

CoolRail-project

Bakker Barendrecht is altijd op zoek naar kansrijke, duurzame vervoersoplossingen. Zo was Bakker een van de initiatiefnemers van de koeltreinverbinding tussen Rotterdam en Valencia, het Coolrail-project dat in 2019 is gestart. Van Hamburg: ”Wij onderzoeken voortdurend hoe we de keten kunnen verduurzamen en hier past de inzet van multimodaal transport goed bij.”

 

 

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Verbindingsweg 38
2988 CE
Ridderkerk
+31 (0) 180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten