Olympic Food Group

Thijs van den Heuvel, Directeur Olympic Food Group
"Een fikse brand heeft Olympic Food Group op 15 september 2020 een paar uur in zijn greep gehad. Eigenaar Thijs van den Heuvel vertelt over de impact van deze brand."

Het Algemeen Dagblad heeft een video gemaakt van de brand die om vijf uur ’s ochtends begon en die de brandweer in de loop van de ochtend onder controle kreeg. Als Thijs van den Heuvel nu naar het filmpje kijkt, ziet hij de impact pas goed. “De vlammen sloegen aan alle kanten uit het gebouw. Natuurlijk doet me dit verdriet. Je maakt iets mee wat je niet mee wil maken. Tegelijkertijd recht je samen met het hele team je rug en je gaat er tegenaan.”

Gecontroleerd uitbranden

De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een kortsluiting in de schacht waar alle infrastructuur loopt voor onder andere klimaatbehandeling, serverkasten en stroomvoorziening. De brandweer heeft binnendoor de bovenverdieping geblust. Thijs van den Heuvel: “Bij grote panden als deze laat de brandweer het vuur vaak gecontroleerd uitbranden. Gelukkig hebben ze daar in ons geval niet voor gekozen. Dankzij het professionele brandweerwerk is de schade beperkt gebleven. De brand is bijvoorbeeld niet overgeslagen naar ons distributiecentrum en er zijn gelukkig geen gewonden. Alleen het kantoor is onbruikbaar. Het dak en de bovenste verdieping lijken op een oorlogsgebied, de eerste en tweede verdieping zijn zwaar beschadigt vanwege de rookontwikkeling en de waterschade.”

Collegialiteit

Als de nood aan de man is, blijken de mogelijkheden en de collegialiteit op Dutch Fresh Port enorm. We zijn vanuit meerdere kanten benaderd voor hulp en ondersteuning. Mede daardoor hebben we snel kunnen schakelen. Bij Hillfresh hebben we de eerste week gebruik mogen maken van enkele kantoorruimtes. Binnen acht dagen na de brand zijn we alweer volop aan de slag gegaan vanuit het Drechtstedengebouw, tegenover de Greenery, wat we voor 6 maanden hebben kunnen huren. Dit is ideaal, want het ligt op een steenworpafstand van ons bedrijfspand. Ons tijdelijke kantoor hebben we snel kunnen inrichten met nieuwe bureaus, computers en schermen. De loods is nog helemaal intact, dus daar kunnen we gewoon blijven draaien.”

Dankbaar

Hoewel de brand een flinke impact heeft, is Thijs van den Heuvel dankbaar voor het medeleven en de saamhorigheid die hij tijdens en na het gebeuren heeft ervaren. “De burgemeester van Barendrecht is langsgeweest. De besturen van Barendrecht en Ridderkerk hebben ons met hartverwarmende berichten een hart onder de riem gestoken. Ik heb grote waardering voor mijn zoon Lennart, algemeen directeur van Olympic Food Group, en zijn team voor de enorme prestatie die zij hebben neergezet om de bedrijfsvoering zo snel weer voort te kunnen zetten. Dat is cruciaal. Als je als bedrijf een week uit beeld bent, loop je tegen hele andere problemen aan. Continuïteit is het belangrijkste dat er is. Nu hebben we klanten slechts een halve dag niet kunnen helpen. Dat is echt uniek.”

Saamhorigheid

Eind goed, al goed schemert door in de woorden van Thijs van den Heuvel. “Begrijp me goed, ik ben er niet laconiek onder. De brand komt ongelegen. Maar gek genoeg heb ik er ook een positieve ervaring aan overgehouden. Het was bijzonder de saamhorigheid in het team te zien. We weten nu dat binnen Olympic Food Group we er met elkaar de schouders onder zetten. Die saamhorigheid maakt ons bedrijf heel bijzonder.”

Naar het bericht op AD.nl

 

 

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten