Olympic Food Group

Thijs van den Heuvel, Directeur Olympic Food Group
"Dutch Fresh Port heeft het werk en de opleiding voor innovatie en creatieve jongeren."

Thijs van den Heuvel is al 47 jaar werkzaam in AGF. Hij begon, als jongste telg van een groothandelseigenaar, onderaan de ladder. Nu is hij directeur van Olympic Food Group en bekend om zakelijk inzicht en drang naar innovatie. Van den Heuvel kan elk bedrijf in de AGF-sector aanraden zich te vestigen op Dutch Fresh Port. “Dutch Fresh Port is het hart van logistieke AGF-netwerken door heel Europa en overzee.”

Thijs van den Heuvel is trots op ‘zijn’ branche. “Groente en fruit leveren een wezenlijke bijdrage aan gezonde voeding. Dat aspect is heel lang ondergewaardeerd. Gelukkig groeit de erkenning nu, mede dankzij de focus op gezonder leven. Jongeren zijn bewuster bezig met gezondheid en milieu. Die moderne visie moeten we als branche benutten. Dutch Fresh Port heeft een werkgelegenheidspotentie van 10.000 medewerkers. Een flink aantal. Daarom leidt Dutch Fresh Port samen met het Lentiz College jonge mensen op voor werken in de AGF-sector. Ik kan niet wachten op de impuls die deze innovatieve en creatieve jongeren aan de AGF gaan geven. Dutch Fresh Port heeft het werk voor op maat opgeleide werknemers.”

Olympic Food Group heeft steeds ingespeeld op de veranderende wereldmarkt. “We hebben onszelf ontwikkeld van traditioneel importeur tot moderne serviceprovider”, vertelt Van den Heuvel. “We zijn gelieerd aan een onafhankelijk logistiek bedrijf: Fresh Pack Logistics (FPL). FPL verleent logistieke service, zoals op- en overslag en distributie, aan diverse bedrijven in onze branche, waaronder internationale teeltbedrijven, distributeurs en importeurs.

Global AGF-business

Dutch Fresh Port is in de ogen van Van den Heuvel het centrum voor global AGF-business als serviceprovider voor retail maar ook als draaischijf voor de internationale AGF-business in Europa. “Dutch Fresh Port heeft alles, van connecties met telers tot distributeurs. Het hele spectrum van ‘van grond tot mond’ kent veel handelingen waarvan de gemiddelde consument geen weet heeft. Al die handelingen vinden hier plaats. De bedrijven versterken elkaar. De strategische ligging in het voorland van Rotterdam met de grootste overslaghaven van groente en fruit maakt Dutch Fresh Port uniek. Dutch Fresh Port heeft de ruimte, de logistieke ligging, de medewerkers, de innovatieve kracht en de brede samenwerkingsmogelijkheden om de huidige omzet van 3 miljard euro meer dan te verdubbelen.”

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief