Van Gelder

Gerrit van Gelder, Directeur Van Gelder groente en fruit.
"Dutch Fresh Port biedt ruimte voor groei."

Oog voor vernieuwing, de voortrekkersrol én het belang van gezonde voeding lopen als een rode draad door de carrière van Gerrit van Gelder. De algemeen directeur van Van Gelder groente en fruit heeft samen met zijn broers Leen, Jan en Anton als eerste in de agro/fresh/food gekozen voor vestiging op Nieuw Reijerwaard, onderdeel van Dutch Fresh Port. “Hier kunnen we de logistiek optimaliseren, inspelen op de vele ontwikkelingen binnen onze sector en weer verder groeien.”

Gerrit van Gelder denkt in mogelijkheden, in duurzaamheid en in zichtbaarheid. Het nieuwe pand van ruim 30.000 m2 staat op een zichtlocatie langs de snelwegen A15/A16/A29. De zichtbaarheid houdt echter niet op bij de buitenmuren. De groente- en fruitgroothandel heeft gekozen om een heus Experience Center neer te zetten. “Het is een ontmoetingsplek waar de beleving van gezonde voeding centraal staat. Gasten, klanten, scholieren en overheden kunnen hier rondgeleid worden. Op de bovenste verdieping zullen de bezoekers oog in oog komen te staan met verticale teelt en is er ruimte waar het hele jaar eetbare bloemen geteeld worden. Ook is er is ruimte voor expositie en tentoonstelling.”

Gezondheid

Gerrit van Gelder staat voor zijn verse product: “Ik ben ervan overtuigd dat de consumptie van groenten en fruit zal stijgen omdat dit bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Hierbij is versheid belangrijk. Daarom doen wij als Van Gelder er alles aan om wat vandaag nog groeit, morgen op het bord van de eindgebruiker te hebben liggen. Wij hebben als agro/fresh/food-leverancier een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Vernieuwing en duurzaamheid gaan bij Van Gelder hand in hand. Zo behoort het pand in Ridderkerk tot de top 5 meest duurzame gebouwen van Nederland. Een van de innovaties waar de groente- en fruitgroothandel op in zet is de eerder genoemde verticale teelt. In deze nieuwe methode worden gewassen in meerdere lagen boven elkaar geteeld in een volledig gesloten teeltomgeving. Deze milieuvriendelijke, verse groenteproductie gebeurd in de Plant Productie Units die in het nieuwe pand zijn gerealiseerd in samenwerking met PlantLab. “We zijn continu op zoek naar gezonde producten met méér smaak en hogere voedingswaarde. Oogsten gebeurt pas wanneer de gewassen rijp en op smaak zijn. Dankzij de gesloten omgeving zijn de producten vrij van pesticiden en het waterverbruik daalt tot 95% ten opzichten van de traditionele landbouwtechnieken. Deze lokale en duurzame groenteproductie past bij onze visie en missie.”

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten