Over Dutch Fresh Port

Samenwerken in het grootste Agro-Vers-Food cluster van Nederland

Dutch Fresh Port is gebouwd op bevlogen ondernemerschap van generaties koplopers in de AgroVersFood logistiek. Het biedt groeiruimte aan succesvolle ondernemers die continu vernieuwen, slim samenwerken en duurzaam ondernemen vanzelfsprekend vinden. De nabijheid van de Rotterdamse haven en ruim arbeidspotentieel bieden een onovertroffen vestigingsklimaat.

Bereikbaar

Bereikbaarheid is essentieel in de logistieke sector. Daarom kiest u voor DUTCH FRESH PORT. DUTCH FRESH PORT staat direct in verbinding met de Rotterdamse haven (Port of Rotterdam, 20 minuten, 15 kilometer) via de A15 en de Antwerpse haven (57 minuten, 86 kilometer) via de A16.

TOEKOMSTBESTENDIG

Duurzaam en innovatief: Op DUTCH FRESH PORT wordt in de toekomst duurzame energie opgewekt via windturbines, groen gas en mogelijk zonnereceptoren. Alle grondeigenaren worden afnemer en aandeelhouder in de energieproductie. Uitwisseling van energiestromen wordt gefaciliteerd door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen de benodigde infrastructuur op orde te hebben.

PARKMANAGEMENT

Door middel van een uitgebreid dienstenpakket wordt parkmanagement voor DUTCH FRESH PORT vormgegeven. Realisatie van meer dan de som der delen door gezamenlijk op te trekken in omgevingsaspecten staat centraal. Beveiliging, wegbewijzing en ook een snelle verbinding met de buitenwereld door een open glasvezelnet wordt door en met de ondernemers in het parkmanagement beheerd. De businessclub DUTCH FRESH PORT organiseert bijeenkomsten waarbij verbeteren en leren van elkaar voorop staat. Door bij te blijven in alle ontwikkelingen is het mogelijk om snel te schakelen en sneller tot de juiste oplossingen te komen. Samenwerking met scholen en overheid vormt hier een vast onderdeel bij.

INTERNATIONAAL TOONAANGEVEND

Met (inter)nationaal opererende bedrijven als The Greenery, Bakker Barendrecht, Hillfresh, Van Oers, Olympic Fruit en Van Gelder Groente & Fruit is DUTCH FRESH PORT het grootste agro/vers/foodcluster in Nederland. Van de Nederlandse export vindt nu al 25% van de handel plaats op DUTCH FRESH PORT.

VRACHTWAGENPARKING

Op het nieuwe te ontwikkelen gedeelte van Foodcenter Reijerwaard wordt een vrachtwagenparking gerealiseerd. Vrachtwagens die niet direct bij de docks terecht kunnen, moeten wachten op hun lading of chauffeurs die bij moeten komen van hun rit kunnen hier terecht. Ook wordt gekeken naar het realiseren van toekomst bestendig tankstation. Vanuit duurzaamheidsoogpunt wordt onderzoek verricht naar mogelijkheden om logistieke stromen vanuit DUTCH FRESH PORT te bundelen en efficiënter te laten verlopen. Het waarmaken van ‘operational excellence’ in de vorm van best total cost staat daarbij centraal. Het realiseren van samenwerking en stimuleren van innovatie vanuit de cluster gedachte DUTCH FRESH PORT wordt ondersteund.

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten