Het meest duurzame Agro-Vers-Food cluster van Europa
Inrichting en ruimtegebruik van ons bedrijventerrein brengen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. We zetten in op duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Met veel aandacht voor het lokaal opwekken en gebruiken van schone energie, het creëren van ruimte en mogelijkheden voor duurzame bereikbaarheid en mobiliteit. Plus oplossingen voor het gebruik van reststomen als nieuwe grondstoffen. En last but not least maken we ruimte voor water, groen en biodiversiteit.

De AGF-bedrijven van Dutch Fresh Port onderscheiden zich door hun commitment aan duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie in hun bedrijfsvoering.

Ons cluster Dutch Fresh Port houdt zich bezig met de logistiek van verse producten en speelt een cruciale rol in de voedselvoorzieningsketen. Dutch Fresh Port staat voor de uitdaging om producten snel en efficiënt te vervoeren, waarbij de versheid en kwaliteit behouden blijven. Tegelijkertijd wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dit omvat het verminderen van voedselverspilling, het optimaliseren van transportroutes om CO2-uitstoot te verlagen, en het inzetten van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Innovaties zoals geavanceerde koeltechnologieën, real-time tracking systemen, en het gebruik van elektrische voertuigen zijn sleutelfactoren die bijdragen aan een duurzamere verslogistiek.

Dutch Fresh Port is de koploper om met modal shift vrachtwagens uit de spits te houden. Dit levert een duidelijke reductie op van CO2.

"Duurzaam ondernemen is belangrijk en heeft de toekomst"
Gerrit van Gelder
Directeur Van Gelder groente en fruit
Wil je meer weten?
Wilt u concreet aan de slag met een van de kansen, bent u benieuwd naar een doorrekening voor uw onderneming of heeft u ideeën hoe wij gezamenlijk de kansen kunnen realiseren, dan zetten wij graag met u de volgende stap.

Wil je op de hoogte blijven van alles bij Dutch Fresh Port?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Eén keer per maand houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen.

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze socials.