Circulariteit Reststromen

Reststromenhub

Dutch Fresh Port wil voorkomen dat miljoenen kilo’s groenten en fruit ‘met een vlekje’ eindigen in de vergister of als compost. De bedoeling is met behulp van de bedrijven op Dutch Fresh Port en relevante marktpartijen een zogeheten reststromenhub op te zetten. De ‘hub’ begint kleinschalig om de mogelijkheden in beeld te brengen.

We vinden het belangrijk dat bedrijven in groenten en fruit anders naar hun reststromen gaan kijken. Het hoogste doel is dat er een plek ontstaat waar overgebleven groenten en fruit op duurzame wijze worden omgezet in andere producten voor consumptie of een weg vinden naar een andere waardevolle bestemming. De basis ligt bij het berekenen van het afvalpercentage aan eetbare producten. Als je weet hoeveel je verspilt, kun je daarop het bedrijfsproces anders inrichten. Daarvoor is een reststromenscan beschikbaar.

Ook veel ondernemers van Dutch Fresh Port zelf  zijn ervan overtuigd dat hoogwaardige benutting van reststromen mogelijk is en gaat voor een fysieke plek, waar overgebleven groenten en fruit alsnog hun weg vinden naar verschillende afzetkanalen. Zoals bijvoorbeeld in producten voor consumenten en diervoederbedrijven,  omgezet door innovatieve startups en scale-ups. Het benutten van restromen kan in de toekomst zelfs een manier worden voor het AGF-cluster om geld te verdienen aan reststromen.

Interesse (op)gewekt?

Neem dan contact met ons op. Of benader direct Wendy van Vliet, projectleider verkenning reststromenhub Dutch Fresh Port: voedselverspilling@greenportwestholland.nl

Wij helpen je verder

Wilt u concreet aan de slag met een van de kansen, bent u benieuwd naar een doorrekening voor uw onderneming of heeft u ideeën hoe wij gezamenlijk de kansen kunnen realiseren, dan zetten wij graag met u de volgende stap.

Johan in ’t Veld Duurzaamheidscoach +31 (0)6 518 492 50 j.intveld@fieldvision.eu
Bart van der Vegte Duurzaamheidscoach +31 (0)6 111 198 62 vegte@nieuwreijerwaard.eu

Contact

Postadres GR Nieuw Reijerwaard Postbus 4010 2980 GA Ridderkerk info@dutchfreshport.eu
Bezoekadres GR Nieuw Reijerwaard Voorweg 25
2988 CG
Ridderkerk
+31 (0)180 2000 30

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws op Dutch Fresh Port? Aanmelden voor de nieuwsbrief

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten