Proeftuin bij Van Gelder: 25 sollicitanten voor baan op Dutch Fresh Port
18 juni 2024
Deze maand is Dutch Fresh Port in samenwerking met de participatieafdelingen van de gemeenten Rotterdam, Barendrecht en Ridderkerk gestart met een initiatief om 25 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan op Dutch Fresh Port te begeleiden. We doen dit samen Tempo-Team Activeerkracht. Deze eerste zogenaamde 'proeftuin' is van start gegaan bij Van Gelder Groente en Fruit. In een volgende fase zal het programma worden uitgebreid naar andere bedrijven binnen Dutch Fresh Port.
rondleiding proeftuin Van Gelder

Traject voor kandidaten

Kandidaten zijn via de participatieafdelingen van de gemeente in contact gebracht met Tempo-Team. Zij activeren en begeleiden de kandidaten naar betaald werk. Daarnaast worden de kandidaten ondersteund bij praktische zaken die kunnen opduiken bij het combineren van werk met hun dagelijkse leven.

Na de selectieprocedure hebben de kandidaten een kennismakingsdag gehad bij Van Gelder Groente en Fruit. Tijdens een rondleiding kregen zij een goed beeld van wat het werk in de verslogistiek inhoudt. Tijdens het traject doen zij ervaring op in verschillende functies binnen het AGF cluster met processen zoals onder andere kwaliteitscontrole, bewerken, verpakken, sorteren en heftruckvaardigheden.

In dit eerste traject zijn vijf kandidaten vanuit Ridderkerk, vijf vanuit Barendrecht en vijftien kandidaten vanuit Rotterdam en NPRZ gestart. Na het succesvol doorlopen van het traject ontvangen de kandidaten een arbeidsovereenkomst vanuit de werkgever voor de duur van minimaal zes maanden, voor minimaal 28 uur per week.

Wil je op de hoogte blijven van alles bij Dutch Fresh Port?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Eén keer per maand houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen.

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze socials.