Toekomstig talent ontmoet ondernemers DFP tijdens Talentdag op 4 november
18 oktober 2022
Op 4 november komen leerlingen van het Farel College (vmbo) en Lentiz (mbo) op bezoek bij ondernemers op Dutch Fresh Port tijdens de eerste Talentdag.
Ze willen graag kennis maken met de ondernemers om zich daarmee te oriënteren op een carrière in de foodsector. Op deze manier laten we jong talent de vele mogelijkheden van onze sector zien. Tijdens de Talentdag zetten Allround Cargo Handling, Fresh2You, Olympic Food Group en Miguel González Fruit hun deuren open.

Jos Lukasse is sinds de start betrokken geweest bij Stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Barendrecht (SOB-BAR) en is daarom ook nauw betrokken bij de organisatie van de Talentdag. Stichting SOB-BAR is bedoeld om leerlingen in Barendrecht kennis te laten maken met het lokale bedrijfsleven, zodat zij een beter gefundeerde studiekeuze kunnen maken. “Dat kun je bereiken door middel van bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken en gastlessen. Zo krijgen leerlingen een zo breed en realistisch mogelijk beeld over hun carrièrekansen en wat het betekent om ergens te werken. Daarom zetten op 4 november een aantal bedrijven dit jaar voor het eerst hun deuren open voor de scholieren”, zegt hij over de bedoeling van deze dag.

Jong talent aantrekken

Dutch Fresh Port heeft als doel om jong talent aan te trekken. “Dit kunnen we bereiken door jongeren letterlijk in contact te brengen met het bedrijfsleven. De leerlingen worden op 4 november feestelijk ontvangen, krijgen een rondleiding in het bedrijf en allerlei inzichten over het maken van de juiste studiekeuze, wat je in het bedrijf kunt doen en de sector in de breedte. Zo zorgen de ondernemers ervoor dat de leerlingen zoveel mogelijk overtuigd worden om in onze sector te komen werken”, licht Lukasse toe.

Niet alleen de ondernemers en leerlingen zijn gebaat bij deze dag, ook de scholen zelf doen er hun voordeel mee. De Talentdag zorgt ervoor dat hun leerlingen een betere keuze kunnen maken over hun carrière en dat ze uiteindelijk prettig aan het werk gaan. De scholen bereiden de leerlingen op deze manier dus ook echt voor op het werkende leven. Lukasse: “Deze dag is een eerste aanzet tot iets wat jaarlijks terug kan komen, of wellicht zelfs meerdere keren per jaar. In de toekomstige edities willen we ons ook meer gaan richten op havo/vwo, zodat er leerlingen van verschillende niveaus betrokken worden.”

Inmiddels zijn alle deelnemende scholieren verbonden aan een ondernemer op Dutch Fresh Port.

Wil je op de hoogte blijven van alles bij Dutch Fresh Port?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Eén keer per maand houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen.

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze socials.