Impuls voor opleiden op Dutch Fresh Port
12 september 2023
Dutch Fresh Port krijgt een financiële impuls om talent op te leiden voor een baan binnen het eigen AGF-cluster. Hierdoor komt de komende jaren jong talent sneller bij de bedrijven terecht. En kunnen we bestaande werknemers beter aan ons binden door Leven Lang Ontwikkelen-trajecten. Deze ontwikkeling geeft ons cluster en de individuele bedrijven de kans om hun concurrentiepositie te versterken.
Het Nationaal Groeifonds heeft geld beschikbaar gesteld voor versterking van de samenwerking tussen bedrijven van Dutch Fresh Port en het onderwijs. Het geld wordt toegekend aan het samenwerkingsverband Greenport Horti Campus, dat op drie fysieke locaties actief is: Campus Dutch Fresh Port, Campus Westland en Campus Oostland.

De campussen willen kennis en talent dicht bij de ondernemers organiseren. Ook willen zij zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers op mbo-, hbo- en wo-niveau. De aanpak op de campussen versterkt het imago van ons cluster.

Gertjan Verstoep, programmanager Dutch Fresh Port: “We hebben al langer de wens om opleidingen dichtbij Dutch Fresh Port te krijgen waar mensen worden opgeleid voor een baan binnen het cluster agro/vers/food. Ongeveer twee derde van de stagiaires en studenten die in aanraking komen met Dutch Fresh Port blijft binnen het cluster werkzaam. Dat geeft aan hoe aantrekkelijk we zijn als cluster. Met deze financiele impuls kunnen we de doelgroep kennis laten maken met de bedrijven van Dutch Fresh Port waardoor de kans groot is dat ze binnen het cluster gaan en blijven werken.”

De aanvraag voor de bijdrage uit het Groeifonds is tot stand gekomen door de krachtenbundeling van tientallen organisaties, bedrijven en overheden.

Over Dutch Fresh Port

Dutch Fresh Port is de naam waarmee de agro/vers/food-bedrijventerreinen in Barendrecht en Ridderkerk zich presenteren. In 2030 is Dutch Fresh Port het grootste en meest duurzame AGF-cluster in Europa. We zijn voorloper in de verslogistiek. Hier werken we samen met vooruitstrevende bedrijven en delen we faciliteiten en infrastructuur om succes en duurzaamheid te bevorderen. Samen zorgen we voor een positief ondernemersklimaat, tevreden medewerkers en een internationale uitstraling. Dit doen we met een goed georganiseerd beheer en een bruisende campus voor verslogistiek.

Over het Nationaal Groeifonds

Met het Nationaal Groeifonds investeert het kabinet tussen 2021 en 2025 € 20 miljard in projecten die zorgen voor economische groei voor de lange termijn. Dankzij economische groei kan blijvend geïnvesteerd worden in bijvoorbeeld gezondheidszorg, onderwijs en de nodige maatregelen tegen klimaatverandering.

Wil je op de hoogte blijven van alles bij Dutch Fresh Port?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Eén keer per maand houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen.

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze socials.