Kivits-Goes Handling neemt twee koelhuizen over van Fresh Pack Logistics
10 augustus 2022
"Verdere verbetering van kwaliteit en betrouwbaarheid"
De activiteiten in de koelhuizen FPL 1 en FPL 4 van Fresh Pack Logistics in Barendrecht zijn met terugwerkende kracht per 1 juli jl. overgenomen door Kivits-Goes Handling. Alle klanten van deze locaties en de circa veertig medewerkers die werkzaam zijn in deze koelhuizen gaan mee over.

Naast de overname van alle logistieke activiteiten in deze twee koelhuizen worden de TFC-activiteiten (Transport, Forwarding en Customs) overgenomen en samengevoegd met een andere vennootschap van de Kivits Logistics Group, te weten Kivits-Goes Customs.

Familiebedrijven met dezelfde waarden

De Kivits Logistics Group en de Olympic Food Group zijn familiebedrijven met een jarenlange relatie die dezelfde waarden als kwaliteit, duurzaamheid en persoonlijke samenwerking hoog in het vaandel hebben staan. Na de eerste contacten over een eventuele overname is het proces door wederzijds vertrouwen en samenwerking snel gegaan. De Olympic Food Group draagt haar medewerkers en klanten met een gerust hart over aan Kivits Logistics Group.

Gehele ontzorging

Door de diverse bedrijven en locaties waarover de Kivits Logistics Group beschikt, kan Kivits een gehele ontzorging van de supply chain aanbieden. Van freightforwarding en douaneafwikkeling tot aan een heel breed scala aan VAL-diensten zoals het in-, om- en verpakken van producten. Dat in combinatie met het transport- en distributienetwerk van Kivits Drunen zorgt dat klanten geheel ontzorgd worden. Mede door de samenwerking van de zusterbedrijven in de regio Rotterdam is deze overname van extra toegevoegde waarde voor alle betrokkenen.

Verdere verbetering van kwaliteit en betrouwbaarheid

Rob van Opzeeland, CEO van de Kivits Logistics Group: “Wij zijn blij dat we met de Olympic Food Group tot overeenstemming zijn gekomen. Alle partijen waren overtuigd dat een samenwerking goed zou zijn voor de bedrijven, de medewerkers en uiteraard de klanten. Toen Fresh Pack Logistics aangaf een verkoop te overwegen, spraken wij daar op een constructieve manier met hen over. Dit resulteerde tot deze overname, waarvan wij overtuigd zijn dat de klanten kunnen vertrouwen op een verdere verbetering van kwaliteit en betrouwbaarheid van de logistieke dienstverlening.”

Andere tak van sport

Lennart van den Heuvel: “Begin 2022 heb ik de aandelen in Fresh Pack Logistics overgenomen van mijn familie; niet wetend dat we direct in het eerste kwartaal geconfronteerd zouden worden met de gevolgen van een wereldwijde logistieke crisis en energiecrisis. Daarnaast geldt dat ik me binnen de AGF-handel als een vis in het water voel, maar dat een logistiek bedrijf toch een heel andere tak van sport is. Strategisch gezien voegde de logistieke activiteiten die we voor derden uitvoerden ook weinig toe. Om die reden zijn we blij dat we de activiteiten van FPL 1 en FPL 4 aan Kivits-Goes Handling kunnen overdragen. Zij zijn zeer ervaren in de gekoelde voedingslogistiek, alle medewerkers van deze locaties gaan mee over en ook voor onze klanten is continuïteit gewaarborgd. De constructieve wijze waarop de overeenkomst tot stand is gekomen versterkte dat vertrouwen. De logistiek voor onze eigen handelsbedrijven (Olympic Fruit, Hoofdman-Roodzant en Freshpride) blijven we wel in eigen beheer doen binnen Fresh Pack Logistics, op de locaties FPL 2 en FPL 3.”

Kivits-Goes Handling is onderdeel van de Kivits Logistics Groep en heeft als tweede aandeelhouder een aantal mensen uit het management.

De Kivits Logistics Group is een 75 jaar bestaand familiebedrijf en bestaat uit een groep logistieke bedrijven. Zij hebben zich de laatste 20 jaar sterk ontwikkeld op het gebied van gekoelde voedingslogistiek. De Kivits Logistics Group onderscheidt zich door het verschil te maken in het bieden van transparante partnerships met veel toegevoegde waarde en ontzorging. De Kivits Logistics Group bestaat uit zo’n 600 medewerkers, heeft een vijftiental koelhuizen in de Benelux, doet veel aan Value Added Logistics en heeft een transporttak die dagelijks beschikt over 150 gekoelde trucks.

Voor meer informatie:
Rob van Opzeeland
Kivits Logistics Group B.V.
Rob@kivitslogisticsgroup.nl
+31 (0)6 10 90 06 58

Bron: agf.nl

Wil je op de hoogte blijven van alles bij Dutch Fresh Port?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Eén keer per maand houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen.

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze socials.