Nieuwe vestiger Dutch Fresh Port
1 september 2020
Vandaag heeft Gerrit van Gelder, directeur van Van Gelder groente & fruit, de sleutels van zijn pand aan de Handelsweg overgedragen aan TLR International Laboratories.
Van Gelder sluit hiermee een intensieve periode af van het realiseren en in gebruik nemen van een prachtig nieuw pand aan de Krommeweg in Dutch Fresh Port.
Met TLR International Laboratories vestigt zich op Dutch Fresh Port een interessante partij voor het internationale Agroversfood-logistieke bedrijventerrein. Het bedrijf heeft 110 medewerkers en groeit van 4700 vierkante meter op de huidige locatie naar 7000 vierkante meter aan de Handelsweg. TLR is een onafhankelijk laboratorium voor analyse van voedingsmiddelen, diervoeders en grondstoffen zoals biomassaproducten.

Het bedrijf is momenteel gevestigd in Rotterdam, op de plek waar Feyenoord City wordt ontwikkeld. TLR heeft in de regio Rotterdam gezocht naar een geschikte plek en is op Dutch Fresh Port uitgekomen. “Hier kwamen veel positieve factoren samen”, aldus Jan Schipper namens TLR. “De ligging ten opzichte van de haven, de goede bereikbaarheid, de ontwikkeling van Dutch Fresh Port op het gebied van duurzaamheid en innovatie, maken dat we ons hier graag willen vestigen. We willen op deze punten dan ook graag bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Dutch Fresh Port.” Anderhalf jaar heeft TLR nodig voor de verbouw van het pand aan de Handelsweg en de verhuizing.

Ook Gerrit van Gelder is in zijn nopjes met de nieuwe vestiger: “Kwaliteit en voedselveiligheid staan voor ons bovenaan onze prioriteiten”, aldus Gerrit van Gelder, “Als je een nieuw product hebt, wil je dit zo snel mogelijk testen. Dan is het handig als je een laboratorium dichtbij hebt. Wat dat betreft zou dit in de toekomst voor ons ook een interessante samenwerking kunnen opleveren.”

Wil je op de hoogte blijven van alles bij Dutch Fresh Port?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Eén keer per maand houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen.

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze socials.