Picnic opent geautomatiseerd fulfilmentcenter in Dutch Fresh Port
17 juni 2021
Werkgelegenheid voor 800 mensen

Online supermarkt Picnic vestigt een geautomatiseerd fulfilmentcentrum op Nieuw Reijerwaard. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 42.000 vierkante meter. Picnic vestigt zich op Nieuw Reijerwaard aan de Peterselieweg op een kavel van ruim 7 hectare.

Impact Vastgoed is de ontwikkelaar en verhuurt het gebouw aan Picnic, dat de automatisering inbouwt. De boodschappen zullen met de laatste technologie op het gebied van robotisering worden verzameld en klaargemaakt voor bezorging bij de klant. Na de zomer van 2021 start ontwikkelaar en verhuurder Impact Vastgoed met de bouw die een jaar in beslag neemt, waarna Picnic de mechanisatie zal inbouwen.

200.000 kratten

Het distributiecentrum op Nieuw Reijerwaard gebruikt de modernste technologie om aan ruim 200.000 gezinnen per week de boodschappen te kunnen leveren. Voedselverspilling wordt tegengegaan en het gebruik van verpakkingsmateriaal wordt sterk verminderd. Verdeeld over drie temperatuurzones is er ruimte voor meer dan 200.000 kratten om producten in op te slaan. Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers efficiënter en ergonomischer werken.

“Door het gebruik van slimme techniek hoeven de medewerkers de boodschappen niet meer met een kar te verzamelen maar komen deze naar hun inpakstation toe”, aldus medeoprichter van Picnic Frederik Nieuwenhuys, verantwoordelijk voor de distributiecentra en fulfilmentcenters. “Zo kunnen ze het product in de juiste krat leggen terwijl deze worden aangeboden.” Het centrum is in zijn soort een van de grootste in Europa en bevat onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines, die door Picnic zelf zijn ontwikkeld.

Tanja de Jonge, voorzitter van het dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) is blij met de komst van het ultramodern logistiek centrum op Nieuw Reijerwaard. “Picnic is een modern innovatief bedrijf en zal veel voor het gebied betekenen. Dutch Fresh Port, waar Nieuw Reijerwaard onderdeel van uit maakt, is het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland. De komst van Picnic levert niet alleen veel werkgelegenheid op voor dit gebied, samen werken we ook aan de bereikbaarheid van het gebied en de manier waarop we zo duurzaam mogelijk het gebied ontwikkelen.“

Philip van der Ent, commercieel directeur bij Impact Vastgoed: “Sinds 2017 zijn wij nauw betrokken bij de vastgoedvraagstukken van Picnic. De afgelopen vier jaar hebben we kunnen werken aan het vertrouwen, is kennis gedeeld en ingebracht, met als eindresultaat een doordacht en optimaal marktconform gebouw voor nu en de toekomst. Wij danken Picnic voor de afgelopen vier jaar en kijken uit naar de verdere samenwerking.”

Wil je op de hoogte blijven van alles bij Dutch Fresh Port?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Eén keer per maand houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen.

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze socials.