Pilot voor het Lang Leven Ontwikkelen-project Dutch Fresh Port Werkt! bij Van Gelder
27 februari 2023
In het kader van het Lang Leven Ontwikkelen-project Dutch Fresh Port Werkt! start binnenkort een pilot om werkzoekenden die op dit moment afhankelijk zijn van een uitkering te ontwikkelen naar werk. In een traject van 3 maanden worden werkzoekenden getraind en gecoacht op diverse vlakken. De pilot vindt plaats in samenwerking met Van Gelder groente&fruit.
Tijdens de pilot staan empowerment en vitaliteit (voeding en beweging) centraal. Gedurende het traject worden praktijkgerichte trainingen gegeven en rondleidingen bij andere bedrijven binnen Dutch Fresh Port georganiseerd, zodat de deelnemers het gebied goed leren kennen

Na het traject is het de bedoeling dat de kandidaten bij Van Gelder aan de slag gaan, tenzij er een match is bij een van de andere ondernemers. De kandidaten worden in de eerste periode intensief begeleid, maar nadien kunnen zij terugvallen op een jobcoach.

Rondleiding bij Van Gelder

Ter voorbereiding van deze pilot hebben klantmanagers vanuit de gemeente Barendrecht en Ridderkerk alvast een kijkje genomen in de keuken van Van Gelder, om alvast hun indrukken mee te kunnen nemen in de gesprekken met de werkzoekenden. De klantmanagers zijn vanuit de gemeente verantwoordelijk voor het begeleiden van inwoners met een uitkering naar maatschappelijke participatie, opleiding en werk. De rondleiding bij Van Gelder werd verzorgd door algemeen directeur Gerrit van Gelder.

Over Dutch Fresh Port Werkt!

Het Lang Leven Ontwikkelen-project Dutch Fresh Port Werkt! is een jobcenter gericht op om- en bijscholing. Het jobcenter stoomt werkzoekenden om omscholers klaar voor een baan door het verzorgen van zowel persoonlijke als vakgerichte trainingen in zogeheten ontwikkelstraten. Dutch Fresh Port Werkt! zet hiervoor twee ontwikkelstraten op waar kandidaten skills gericht leren en werken. Daarnaast worden tenminste 15 medewerkers van AGF-/logistieke bedrijven getraind tot leermeesters. Bovendien wordt een door de AGF-sector erkend AGF-paspoort ontwikkeld, dat startkwalificaties vastlegt, groeipaden naar vacatures duidelijk maakt en vaardigheden uniformeert. In deze pas komt ook terug hoe werknemers bepaalde skills kunnen verbeteren of aanleren met behulp van kortdurende opleiding en scholing.

 

Wil je op de hoogte blijven van alles bij Dutch Fresh Port?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Eén keer per maand houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen.

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze socials.