Supply chain samenwerking
17 april 2023
Ruim 90 Masterstudenten van de Rotterdam Business School werkten aan de data- en management aansturing van de reeferhub.
Tussen november 2022 en januari 2023 werkten ruim 90 Masterstudenten van de Rotterdam Business School aan de data- en management aansturing van de reeferhub. Het doel was om inzicht te krijgen wat de operationele aspecten van een dergelijke hub zijn, en ook de verschillende andere stakeholders, zoals gebruikers (klanten), gemeente, omwonenden en werknemers, inzicht te geven hoe de effecten gepresenteerd kunnen worden. Deze eerste samenwerking was nog wat zoeken voor studenten, bedrijven en het begeleidende team. We hebben goede inzichten gekregen in hoe we de samenwerking kunnen aanpassen en verbeteren en zullen dit komende april tot en met juni gaan toepassen. Tegelijkertijd kijken we verder vooruit om de samenwerking voor de komende jaren in te richten en daarmee te helpen in het werven van werknemers die de juiste capaciteiten hebben.

De samenwerking is een goed voorbeeld hoe bedrijven, overheid en onderwijs samen kunnen werken. De doelen zijn helder, de uitvoering is in ontwikkeling. Vanuit onderwijs perspectief bekeken is het echt heel mooi om te zien hoe het bedrijfsleven van DFP dit wil en welke energie er is. Studenten haken daar op aan en door het inzicht willen meerdere studenten hun werkervaring op gaan doen in de voedselindustrie.

“We have been involved in a project that is really in the pipeline and are looking forward to the day when the reefer hub is actually operational.”

Wil je op de hoogte blijven van alles bij Dutch Fresh Port?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Eén keer per maand houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen.

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze socials.