Triple Helix samenwerking Dutch Fresh Port
22 november 2022
Dutch Fresh Port (DFP) heeft vanochtend in samenwerking met Rotterdam Business School (RBS) de opening gehouden van de te ontwikkelen reefer hub, een hub waarmee de uitwisseling van temperatuur gecontroleerde containers tussen haven en bestemming en vv verbeterd kan worden.
Bijna 100 masterstudenten gaan de komende weken aan de slag, samen met het bedrijfsleven, om de kern data componenten samen te stellen. Deze kern data componenten zijn nodig om de Hub zo efficiënt mogelijk te laten zijn voor ontvangers en verzenders van reefer container en Key Performance Indicators (KPI's) te ontwikkelen.

De datacomponenten en KPI’s hebben de doelstelling zowel tactisch als strategisch inzicht te geven welke impact de reefer hub heeft op het optimaliseren van de goederenketens op Dutch Fresh Port. Optimaliseren betekent niet alleen zo kosten efficiënt. Dutch Fresh Port heeft duidelijke doelstellingen geformuleerd voor een afname van aantallen wegtransporten van en naar het werkgebied. Ook de uitstoot van transport wordt hierbij gemeten, net als het gebruik van daluren om zo de druk op het omliggende wegennet af te laten nemen.

Studenten van de Master in International Supply Chain Management ondersteunen dit initiatief door toegepast onderzoek te gaan doen en deze, op basis van en ondersteund door, praktisch toepasbare academische modellen, werkelijkheid te maken. De studenten werken in 16 groepen parallel aan elkaar aan deze opdrachtDoel is om te komen tot 16 inputs voor een overzichtelijk data dashboard, die de verschillende stakeholders van informatie voorzien. De dashboarden verzorgen inzicht in de impact, maar geven ook ondersteuning om de initiële Reefer Hub tot een uitgebreidere MobilityHUB Dutch Fresh Port door te ontwikkelen.

Wil je op de hoogte blijven van alles bij Dutch Fresh Port?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Eén keer per maand houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen.

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze socials.